Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nibali odstoupil z Tour kvůli olympiádě. Sagan absolvoval operaci

Dalším cyklistou, který nebude pokračovat na letošním ročníku Tour de France, je Vincenzo Nibali. Italský jezdec se rozhodl skončit před závěrečným týdnem a soustředit se na přípravu na blížící olympijské hry. Slovák Peter Sagan už je ze "staré dámy" pár dní pryč a v Monaku absolvoval drobnou operaci kolene. 

Vincenzo Nibali na Tour de France
zdroj: REUTERS autor: Stephane Mahe

Nibali, šampion všech tří Grand Tours, ještě v nedělní 15. etapě v Pyrenejích bojoval v úniku o dílčí prvenství a nakonec dojel jedenáctý. Do posledního týdne Tour už se nevydá.

"Myslím, že to byl skvělý způsob, jak se připravit, abych měl v Tokiu špičkovou formu. Tour každého nakopne, můžete se poměřit s těmi nejlepšími. Jel jsem Tour jinak než v předchozích letech, podobně jako před Riem v roce 2016," uvedl Nibali, který odstoupil z 33. místa průběžného pořadí Tour.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 15. etapy Tour de France

Šestatřicetiletý vítěz Tour z roku 2014 touží po olympijské medaili, která mu před pěti lety v Riu unikla. Za cenným kovem mířil v tříčlenné vedoucí skupince, ale upadl a zlomil si klíční kost.

Už o týden dříve opustil peloton "Staré dámy" Mathieu van der Poel, který předtím jel šest dní ve žlutém dresu lídra, aby se mohl připravovat na olympijský závod horských kol. Nizozemský univerzál si za to vysloužil kritiku belgické legendy Eddyho Merckxe.

Sagan šel na operaci, brzy by měl ale trénovat

Už před startem 12. etapy kvůli následkům pádu skončil Peter Sagan a trojnásobný mistr světa se nyní podrobil menší operaci bolavého kolena. Jeho tým Bora-hansgrohe oznámil, že zákrok jednatřicetiletý slovenský cyklista absolvoval v Monaku.

Sagan si poranil koleno při pádu ve třetí etapě a rána se mu zanítila. "Jediné řešení bylo na závodě skončit a tu bursu chirurgicky odstranit," řekl týmový lékař Christopher Edler.

Sagan uvedl, že už se cítí lépe. "Myslím, že za pár dnů může Peter znovu začít lehce trénovat," uvedl doktor.

Na Tour v minulých letech Sagan sedmkrát ovládl bodovací soutěž. Tentokrát byl v boji o zelený trikot až na průběžném devátém místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články