Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

21. etapa: Finále na Elysejských polích. Letošní Tour čekají poslední kilometry

Vyhraje Mark Cavendish popáté na Champs-Elysées, nebo se bude radovat někdo jiný? A jak bude vypadat korunovace Tadeje Pogačara? Tour de France a její jednadvacátá etapa odpoví na poslední zbývající otázky z letošního ročníku. Přímý přenos sledujte od 15:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují René Andrle a Lubor Tesař.

Profil 21. etapy Tour de France 2021
zdroj: letour.fr

Jsme na konci. Letošní Tour de France překonala přes tři tisíce kilometrů, projela několik pohoří, zastavila se v nížinách i hornaté Andoře. Končit se ale bude na známém místě, Elysejských polích v Paříži. Poprvé se zde finišovalo v roce 1975, kdy se vítězem stal Walter Godefroot, pozdější týmový ředitel německé stáje Telekom/T-Mobile.

Ačkoliv ikonický závěr závodu dnes vnímáme jako neotřesitelnou součást dědictví "Staré dámy", už brzy tomu tak být nemusí. Pařížská radnice totiž letos v lednu oznámila plány na úpravy Champs Élysées, která by se po skončení letních olympijských her v roce 2024 měla postupně proměnit v obrovskou zelenou zónu. 

Jak to dopadne s finišem Tour de France, se tak dozvíme v příštích letech. Pokud se plány, které prezentovala starostka metropole Anne Hidalgová, promění ve skutečnost, mohlo by to městu a zdravému životnímu stylu v něm přinést mnoho dobrého. Nemusel by to totiž být jeden den v roce, kdy území slavného bulváru patří cyklistům, ale všech 365.

Příběh letošní Tour de France se uzavře v odpoledních hodinách 18. července 2021.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články