Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

20. etapa: Časovka rozhodne o definitivní podobě pořadí letošní Tour

Jak bude vypadat pódium letošní Tour de France a kdo skončí hned pod ním? A komu bude patřit druhá časovka ročníku? To jsou hlavní otázky před dvacátou etapou letošní "Staré dámy". Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují René Andrle a František Raboň.

Profil 20. etapy Tour de France 2021
zdroj: letour.fr

Je to téměř na den pětadvacet let od chvíle, kdy se na Tour de France zjevila budoucnost. Jan Ullrich vyhrál šedesát tři kilometrů dlouhou časovku lemovanou vinicemi s cílem v Saint Émilion, kde byl tehdy skoro o minutu dříve než Miguel Indurain a o více než dvě před celkovým vítězem Bjarnem Riisem. Ullrich za ním skončil druhý, což se německému cyklistovi nepodařilo přes sedmdesát let.

Budoucnost se tehdy jevila jasně, dvaadvacetiletý Ullrich měl Tour de France kralovat po dlouhé roky. Nakonec z toho byl pouze jediný rok, a sice "žlutý" ročník 1997. Pak se už schylovalo k vládě Lance Armstronga, byť jeho jméno dnes ve výsledkových listinách nenajdeme. Ullrich, který se sám stal středobodem dopingového skandálu, za ním skončil třikrát druhý.

Saint Éilion je cílem individuální časovky, byť co se délky týká pouze poloviční, znovu v letošním roce. Tadej Pogačar si pojede vstříc obhajobě žlutého dresu, za ním je situace napínavější. V sázce je druhé místo, o něž válčí Jonas Vingegaard a Richard Carapaz, a také pozice hned pod pódie, ze které chce Bena O'Connora vystrnadit Wilco Kelderman.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články