Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

17. etapa: Není času nazbyt, Pogačarovi soupeři budou útočit na Col du Portet

Je letošní Tour de France již rozhodnutá, nebo se soupeři Tadeje Pogačara ještě pokusí zvrátit situaci? Pokud na to Richard Carapaz či Rigoberto Urán mají nohy, budou útočit v 17. etapě s třemi velmi náročnými stoupáními a závěrečným výšlapem na Col du Portet. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Stanislav Kozubek.

Profil 17. etapy Tour de France 2021
zdroj: letour.fr

Horský sprint, tak se mluvilo před třemi lety o sedmnácté etapě závodu. Bylo to zcela pochopitelné přirovnání, vždyť tehdy cyklisté jeli pouze pětašedesát kilometrů (etapa byla pátá nejkratší v historii Tour de France, nepočítáme-li časovky). Háček vězel v tom, že čtyřicet kilometrů z oněch šedesáti pěti bylo do kopce: Peyragudes, Val Louron-Azet a premiérový závěrečný výšlap na Col du Portet.

Col de Portet byl tehdejším nejvyšším bodem závodu, jako první se na jeho vrcholu objevil Nairo Quintana, který zde vyhrál svou druhou etapu v kariéře. Tour de France se do regionu vrací v letošním roce, kdy si do druhé poloviny etapy organizátoři připravili podobně zhuštěný horský program. Tentokrát v trojlístku Col de Peyresourde  – Col de Val Louron-Azet – Col du Portet.

Závěrečný kopec má zcela oprávněně označení HC, průměrný sklon se drží těsně pod devíti procenty, celková délka stoupání činí šestnáct kilometrů. Zde už by se mělo rozhodovat, vždyť jde o druhý ze tří horských finišů v celém ročníku. Kdo se nebude cítit, bude ale mít ještě šanci v následující osmnácté etapě se závěrem na Luz Ardiden.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články