Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

16. etapa: Tour začíná závěrečný týden kopcovitou etapou

První etapa po volném dnu, to obvykle přináší problémy pro jezdce, kteří se nedokážou srovnat se změnou závodního rytmu. Postihne taková krize někoho z favoritů? Tour de France má na programu kopcovitou 16. etapu se čtyřmi vrchařskými prémiemi. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Stanislav Kozubek.

Profil 16. etapy Tour de France 2021
zdroj: letour.fr

Uteklo to, Tour de France vstupuje do závěrečného, třetího týdne. U mnohého se zdá, že je už rozhodnuto: v celkovém pořadí zeje za prvním Tadejem Pogačarem pětiminutová díra a šance, že ji někdo ze soupeřů překoná, nevypadá velice. Jenže třetí týden Tour de France, to je také velká zkouška odolnosti a vytrvalosti. Nic není předem dané.

Pogačar vypadá před závěrečnými šesti etapami ve skvělé formě, v patnácté etapě si vše pohlídal a skoro to vypadalo, že kdyby chtěl, mohl by svým sokům sám ujet. Své vedení však bude muset pečlivě hájit a rozhodně to nebude jednoduché. Jeho tým nedosahuje síly soupeřů a slovinský cyklista bude zřejmě často izolovaný.

To ale bude zřejmě případ až etap číslo sedmnáct a osmnáct, kde se bude stoupat na Col du Portet a Luz Ardiden. V šestnáctý den závodu sice uvidíme čtyři vrchařské prémie, jen jedna ale nese označení 1 (Col de la Core), navíc toto stoupání přijde už v polovině etapy. Pravděpodobný scénář tak bere v úvahu úspěch úniku a klid zbraní mezi favority před náročnými dny. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články