Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

14. etapa: Den v kopcích. Bude se radovat únik?

Tour de France je ve dvou třetinách a čtrnáctá etapa, to rozhodně nebude nic jednoduchého. Po dvou relativně klidnějších etapách se nabízí prostor pro únik i boj o celkové pořadí. Dokáže někdo zdramatizovat situaci na čele závodu? Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Leopold König a Lubor Tesař.

Profil 14. etapy Tour de France 2021
zdroj: letour.fr

Při pohledu na profil působí čtrnáctá etapa jako ideální pro úspěch skupiny uprchlíků. Řada vrchařských prémií, složitý terén, nasčítaná únava v pelotonu, kde se vrchaři navíc ještě mohou šetřit na nedělní výstup do nejvyššího místa závodu... To všechno hovoří ve prospěch úniku, zvlášť pokud se dopředu vydá silná skupina závodníků.

Ve startovním poli jich už je mnoho, kteří ztratili šanci na celkové pořadí, a hodlají tak získat v závodě alespoň nejakou tu etapu. Jedním z takových jezdců byl Simon Yates, který však po pádu v poslední etapě musel odstoupit. V pelotonu je ale mnoho dalších: Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Jakob Fuglsang či Vincenzo Nibali.

V seznamu by se dalo pokračovat, navíc v podobném terénu může klidně uspět i klasikářštější typ závodníka jako třeba duo z týmu Lotto Soudal, tedy Thomas de Gendt a Brent van Moer. Ukázat se také může chtít Stefan Bissegger, který zatím na Tour de France nepotvrdil svou formu, kterou ukazoval například na závodě Kolem Švýcarska. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články