Stojíme za jezdci, řekl manažer Arkéy. V případě dopingu ale bude jednat

Stín dopingového skandálu po Tour de France nadále obchází tým Arkéa-Samsic. Jeho manažer Emmanuel Hubert se v reakci postavil za své jezdce. Zároveň však uvedl, že pokud se prokáže, že se někdo z nich provinil proti antidopingovým pravidlům, vyvodí z toho důsledky.

Cyklisté stáje Arkéa-Samsic
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Fotoreporter Sirotti Stefano

Státní zastupitelství v Marseille v pondělí uvedlo, že zahájilo předběžné vyšetřování kvůli podezření z dopingu na Tour. Francouzská média informovala, že se jednalo o tým Arkéa-Samsic, což jeho manažer potvrdil.

"Samozřejmě stojíme za našimi jezdci. Ale pokud vyšetřování potvrdí dopingové praktiky, budeme se od takového chování distancovat a bez váhání podnikneme nutná opatření, abychom přerušili vazby, které by nás mohly s těmito nedovolenými metodami spojovat," uvedl šéf francouzského týmu Hubert.

Zároveň potvrdil, že francouzská policie prohledala hotelové pokoje týmu už minulou středu v Méribelu po královské 17. etapě.

Podle Huberta se zaměřila jen na malý počet jezdců a jejich doprovod. Média uvedla, že se hlavní podezření týkalo mladšího bratra hvězdného Naira Quintany Dayera a dalšího kolumbijského jezdce Winnera Anacony. Dvě osoby z blízkého okolí jednoho jezdce skončily ve vyšetřovací vazbě.

Státní zástupkyně Dominique Laurensová řekla, že při razii v týmovém hotelu byly nalezeny různé výživové doplňky a léky. Zjištěna byla také metoda, která se dá považovat za doping.

Stosedmý ročník Tour de France skončil vítězstvím Slovince Tadeje Pogačara v neděli. Třicetiletý Nairo Quintana, jenž byl v minulosti na "Staré dámě" dvakrát druhý a jednou třetí, skončil celkově sedmnáctý, což bylo při sedmé účasti jeho nejhorší umístění.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články