Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nice se těší na Tour. "Stará dáma" se tu pojede po sedmi letech

Za necelý měsíc, 29. srpna, by měla z Nice odstartovat cyklistická Tour de France. Organizátoři věří, že se závod navzdory zhoršující se epidemické situaci na jihu Francie rozjede.

Je nám líto, video expirovalo.
Nice se chystá na start Tour de France

Nice cyklistikou žije. Město se na start pečlivě připravuje. "Není to pouze start závodu, Tour de France tady bude tři dny, pojede se tu hned několik etap," těší se místostarosta Nice Rudy Salles.

Nice je zřejmě hlavním světovým městem cyklistiky, ostatně řada profesionálních cyklistů bydlí v jeho okolí nebo nedalekém Monaku. Mají tu vše, co potřebují, příjemné klima, blízkost letiště a hlavně nezbytné kopce. A také obrovské zázemí příznivců cyklistiky, kterých ještě přibude.

"Lidé se přihlašují do cyklistických klubů po skončení Tour, závod má na tento sport obrovský dopad," uvedl člen cyklistické asociace Gérard Allo.

Naposledy se tu jela Tour před sedmi lety. "Pátá etapa startovala tady z Nice a končila na Mont Ventoux asi 24 kilometrů, tady jste nesehnal pokoj k ubytování, fanoušků je hodně a lidé tím žijou," dodal podnikatel a milovník cyklistiky Vlastimil Kuryl.

Dodržovat rozestupy mezi diváky na trati by neměl být problém, pořadatelé ale řeší, kolik jich může být na samotném startu. Bude přijata řada opatření ve snaze zabránit šíření epidemie. Týká se to i novinářů. Akreditovaní budou pouze ti, kteří se prokáží negativním testem na covid-19.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články