Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kreuzigera čeká už desátá Tour de France, nechybí v osmičlenné nominaci NTT

Roman Kreuziger nechybí v osmičlenné oficiální nominaci týmu NTT pro odloženou Tour de France, která začne úvodní etapou 29. srpna v Nice. Čtyřiatřicetiletý Kreuziger se tak může těšit na jubilejní desátou účast v nejslavnějším cyklistickém závodě světa. Již 107. ročník Tour de France skončí 20. září. Prvenství bude obhajovat mladý Kolumbijec Egan Bernal ze stáje Ineos. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Kreuziger pojede na Tour, už podesáté

Kreuziger se dočkal nominace i ve druhém roce u současného zaměstnavatele. Loni obsadil v celkovém pořadí Tour 16. místo, z minulosti má na kontě čtyři umístění v první desítce. V roce 2013 dosáhl pátou příčkou nejlepšího výsledku českého závodníka v konečném pořadí.

"Tour bude netradičně v srpnu, ale půjde určitě o vrchol sezony. Snad se všechno povede a podaří se dojet až do Paříže. Bylo by dobré, kdyby se to po té koronavirové pauze povedlo. Každopádně půjde o velmi těžkou Tour," uvedl Kreuziger.

Oproti plánu se ale i s ohledem na start na Tour nezúčastní tento týden mistrovství republiky v Mladé Boleslavi, které bude opět společné pro Česko i Slovensko. Z preventivních důvodů nedoporučili týmoví lékaři účast například i slovenské hvězdě Peteru Saganovi.

"Týmová pravidla se před Tour výrazně zpřísnila a jsou poměrně striktní. Sportovní ředitelé rozhodli, že budou minimalizovat kontakt závodníků s lidmi. Nechtějí riskovat nákazu koronavirem a drží nás v bublině. Chtějí nás co nejvíce chránit, takže nám zakázali startovat na domácích mistrovstvích a chtějí, abychom se co nejlépe připravili na Tour," vysvětlil Kreuziger, který se momentálně připravuje v Itálii.

Jeho parťáky v týmu na Tour budou Italové Giacomo Nizzolo a Domenico Pozzovivo, Dán Michael Valgren, Rakušan Michael Gogl, Jihoafričan Ryan Gibbons, Němec Max Walscheid a zkušený Nor Edvald Boasson Hagen, jenž má se "Starou dámou" stejně jako Kreuziger velmi bohaté zkušenosti.

"Když se na tuhle sestavu podíváte, můžeme při devíti rovinatých a třech kopcovitých etapách věřit ve dvanáct šancí na vítězství z celkových 21 etap. V prvních čtyřech etapách budou ty šance čtyři a po první bude příležitost obléci i žlutý dres, jak se nám to povedlo v roce 2016," připomněl šéf jihoafrické stáje Doug Ryder.

"V týmu máme lidi hlavně na etapy. Budeme se snažit být v únikách při těch horských etapách. Každý má na Tour vždy velkou motivaci a ta sezona je zatím hodně rychlá, jak jsou všichni hladoví po vítězstvích. Bylo to vidět i na San Remu, kde se jelo o půl hodiny rychleji než obvykle," konstatoval Kreuziger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články