Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cavendish podruhé v řadě bude chybět na Tour, Bahrajn-McLaren pojede na Landu

Bahrajn-McLaren postavil spíše sestavu na útok na celkové pořadí. A proto se hvězdný britský spurtér Mark Cavendish nevešel do nominace pro slavný cyklistický závod Tour de France. Tým ji zveřejnil s tím, že lídrem sestavy bude Španěl Mikel Landa.

Mark Cavendish
zdroj: ČTK/PA autor: John Giles

Pětatřicetiletý Cavendish, jenž má na kontě třicet etapových vavřínů na "Staré dámě", absolvoval Tour v minulosti nepřetržitě v letech 2007 až 2018.

Loni se ale ještě jako týmový parťák Romana Kreuzigera nedočkal důvěry od vedení týmu Dimension Data (současné NTT). Po sezoně odešel do nového působiště, Tour ale nepojede ani tentokrát.

Hlavní roli bude mít v barvách Bahrajn-McLaren třicetiletý Landa, který pojede závod pátým rokem za sebou. V předchozích třech ročnících skončil postupně čtvrtý, sedmý a naposledy šestý.

"Trasa letošního závodu by měla Mikelovi velmi dobře sedět a jeho forma je výborná," uvedl šéf týmu Rod Ellingworth. "K němu jsme pak vybrali skupinu závodníků, kteří jsou na Tour dobře připravení a mohou mu být při tomto profilu co nejvíce prospěšní," dodal Ellingworth.

Landa bude mít v sobotu 29. srpna v Nice na startu k ruce Španěly Pella Bilbaa a Rafaela Vallse, Italy Damiana Carusa a Sonnyho Colbrelliho, Nizozemce Wouta Poelse, Rakušana Marca Hallera či Slovince Mateje Mohoriče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články