Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Týmovou časovku ovládla stáj BMC, žlutý trikot převzal Van Avermaet

Také třetí etapa letošní Tour de France nabídla změnu v celkovém pořadí. Do žlutého dresu se nově oblékne Belgičan Greg Van Avermaet, který společně s kolegy ze stáje BMC ovládl týmovou časovku na pětatřicetikilometrové trase v Choletu před soupeři z týmů Sky a Quick Step.

Tým BMC v časovce na Tour de France
zdroj: Reuters autor: STEPHANE MAHE

Tým BMC vyhrál časovku se startem a cílem v městě Cholet s náskokem čtyř sekund na Sky, jejíž lídr Chris Froome si tak o něco polepšil poté, co kvůli pádu v první etapě ztratil téměř minutu na své největší rivaly. Třetí s odstupem dalších tří sekund dojela sestava Quick-Stepu.

"Získat žlutý trikot byl náš velký cíl pro první týden. Už jsem ho jednou měl a byl to skvělý pocit. Určitě si to zítra plně vychutnám," uvedl Van Avermaet.

Třiatřicetiletý klasikář vede průběžné pořadí Tour ve stejném čase jako jeho americký kolega Tejay van Garderen. Třetí je s třísekundovou ztrátou Brit Geraint Thomas ze Sky. Jeho týmový lídr Froome, jenž útočí na pátý triumf z Tour, je s odstupem 55 sekund osmnáctý.

"Cítím se dobře, nohy jsou v pořádku. Minulé dny byly trochu nervózní, ani ne tak fyzicky, ale spíš psychicky. Dnes jsme to mohli konečně rozbalit a odvedli jsme dobrou práci. S odstupem čtyř sekund na BMC můžeme být spokojeni," uvedl Froome.

V úterý čeká peloton rovinatá 195 km dlouhá etapa z La Baule do Sarzeau s pravděpodobným hromadným finišem.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 3. etapa (týmová časovka na 35,5 km v Choletu):

1. BMC 38:46, 2. Sky -4, 3. Quick-Step Floors -7, 4. Mitchelton-Scott -9, 5. Sunweb -12, 6. EF Education First -35, 7. Bora-Hansgrohe -50, 8. Astana -52, 9. Kaťuša-Alpecin -53, 10. Movistar -54.

Průběžné pořadí: 1. Van Avermaeet (Belg./BMC) 9:08:55, 2. Van Garderen (USA/BMC) stejný čas, 3. Thomas (Brit./Sky) -3, 4. Gilbert (Belg./Quick Step-Floors) -5, 5. Jungels (Luc./Quick Step-Floors), 6. Alaphilippe (Fr./Quick Step-Floors) oba -7, 7. Dumoulin, 8. Kragh (oba Niz./Sunweb), 9. Matthews (Austr./Sunweb) všichni -11, 10. Urán (Kol./EF Education First) -35.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články