Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tour pokračuje bez loňského vítěze bodovačky. Matthews odstoupil

Cyklistický peloton vyrazil do páté etapy Tour de France. Na startu už se ale neobjevil loňský vítěz bodovací soutěže. Australský rychlík Michael Matthews odstoupil kvůli horečce. Kromě hvězdy stáje Sunweb už nepokračují Robert Kišerlovski ani Tiesj Benoot, který utrpěl pád ve čtvrté etapě, již dokončil se zakrvaveným obličejem. Přímý přenos 5. etapy Tour sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Lubor Tesař a Stanislav Kozubek.

Michael Matthews
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

Matthews se do středečního rána probudil s příznaky horečky. Spolu s vedením týmu se snažil oddálit konečné rozhodnutí, co nejdéle to šlo, nakonec však na radu doktorů ze závodu odstoupil. Tour de France tak pokračuje bez loňského vítěze bodovací soutěže. V Matthewsovi skončil jeden z možných rivalů Petera Sagana v boji o zelený dres.

"Ráno Michael volal našemu doktorovi s tím, že je mu zle a musel zvracet. Nemohl znovu usnout ani sníst snídani. Horečka se mu postupně zvedala," popsal serveru CyclingNews sportovní ředitel Matthewsovy stáje Luke Roberts. Namísto do Quimper – cíle páté etapy – putuje australská hvězda z Lorient domů.

Konce svého týmového kolegy lituje též jednička Sunwebu Tom Dumoulin. "Je to velká škoda – nejvíce samozřejmě pro něho, ale také pro celý tým," řekl Dumoulin. "Je mi ho líto. Sám jsem si nemyslel, že je tu pro zelený dres, ale není to snadné, odstoupit z Tour kvůli tomu, že je vám špatně. Je to škoda," reagoval také Peter Sagan.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články