Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Team Sky ztratil pomocnou sílu. Moscon byl z Tour vyloučen

Gianniho Moscona provází pověst zlobivého dítěte světové cyklistiky. Italský závodník Teamu Sky své pověsti udělal zadost. Moscon končí na letošní Tour de France: komisaři jej vyloučili po konci patnácté etapy. V jejím úvodu se pěstí ohnal po Éliu Gesbertovi ze stáje Fortuneo-Samsic. Geraint Thomas a Chris Froome ztratili v Mosconovi cenného domestika pro roviny. 

Gianni Moscon
zdroj: ČTK/PA autor: Pete Goding

Moscon se v minulém roce dostal do několika kontroverzí. Na závodě Kolem Romandie rasisticky urážlivými slovy počastoval Kevina Rézu. Team Sky jej posléze suspendoval na šest týdnů. Nicméně ani tento trest zjevně k nápravě nevedl: Moscon se na konci roku dostal do konfliktu se Sébastienem Reichenbachem, který na jeho urážlivé chování jako první upozornil.

Celá situace už byla uzavřena a Moscon žádný trest od Mezinárodní cyklistické unie (UCI) nedostal z důvodu nedostatku důkazů, Reichenbach ovšem uvedl, že jej čtyřiadvacetiletý jezdec pomohl poslat do škarpy – v incidentu si zlomil loket. Ke všemu byl Moscon diskvalifikován z MS v Bergenu, protože byl natočen, jak se drží doprovodného auta.

Po konci 15. etapy Tour se objevily zprávy, že byl domestik Teamu Sky vyloučen. Už po 800 metrech etapy udeřil Éliu Gesberta z druhodivizní stáje Fortuneo-Samsic. Po prohlédnutí videozáznamu a diskusi s vedením britské stáje jej komisaři ze závodu vyloučili. Team Sky, který drží první dvě příčky průběžného pořadí, je tak nyní na Tour jen v sedmi závodnících.

Je nám líto, video expirovalo.
Moscon udeřil soupeře a na Tour de France skončil
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články