Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Problém s kolem, poté ještě penalizace. Dumoulin měl v Bretani černý den

Velmi nadějně rozjetá Tour de France pořádně zhořkla. Tom Dumoulin vstupoval do šesté etapy jako sedmý s minimálním odstupem třinácti vteřin. Problém s předním kolem, a navíc ještě penalizace od organizátorů srazily druhého muže letošního Gira pořadím strmě dolů.

Tom Dumoulin
zdroj: ČTK/PA autor: Chris Wallis

Nizozemský jezdec v etapě ztratil minutu a 13 vteřin. Za všechny problémy mohly zlomené paprsky v předním kole. "Začátek Tour byl pro mě skvělý, ale věděl jsem, že se kdykoliv může něco stát. A nyní se stalo," líčil Dumoulin. Pět kilometrů před cílem na Mur de Bretagne peloton rychle brzdil a Dumoulin narazil do zadního kola Romaina Bardeta.

Paprsky v předním kole náraz nevydržely a lídr Sunwebu musel měnit kolo. "Snažil jsem se ztrátu dohnat co to šlo, ale v tak těžkém závěru je to těžké," glosoval v cíli. Manko navíc dotahoval tak usilovně, až si jeho jízdy za týmovým vozidlem všimla i jury závodu. K třiapadesáti vteřinám, které Dumoulin ztratil na Dana Martina, mu přidala dalších dvacet.

Rozhodnutí nizozemský jezdec přijal bez protestů. "Chtěl bych samozřejmě být v lepší situaci v celkovém pořadí. Není to strašné, ale chtěl jsem být výš. Vše, čeho jsme v prvních dnech dosáhli, je pryč," litoval Dumoulin, který nyní na vedoucího Grega van Avermaeta z devatenácté příčky ztrácí téměř minutu a půl.

Zdroj
ČT sport, Cycling News, velonews

Hlavní zprávy

Nejčtenější články