Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Odřeniny, bolest a krev. Sagan se ale po tvrdém pádu nevzdává a nastoupí do 18. etapy

Ve středu do cíle dorazil od krve a celý potlučený po pádu ve sjezdu. Lídr bodovací soutěže Tour de France Peter Sagan ale o odstoupení ze závodu neuvažuje a navzdory bolesti nastoupí i do 18. etapy. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Petr Benčík.

Peter Sagan po pádu na Tour de France
zdroj: ČTK/PA/ autor: Chris Wallis

"Má bolesti, ale nebyl by to mistr světa, kdyby neuměl přijímat výzvy," vzkázal tým na sociálních sítích.

Trojnásobný slovenský mistr světa upadl při středečním horském sprintu ve sjezdu z Col de Val Louron-Azet. Pravou stranu těla si při karambolu ošklivě sedřel a potloukl, přesto se dokázal dostat do cíle v časovém limitu. Následná vyšetření pak vyloučila zlomeniny a Sagan se ráno rozhodl pokračovat.

Osmadvacetiletý slovenský cyklista zatím vyhrál na Tour tři etapy a v čele bodovací soutěže má už nyní nedostižný náskok. Zelený dres ale pošesté v kariéře vyhraje jen v případě, že v neděli dorazí do Paříže.

Před páteční závěrečnou pyrenejskou etapou dnes čeká peloton relativně jednodušší trasa, v níž by mohli přijít ke slovu spurteři. Na 171 kilometrech jsou pouze dvě stoupání nejnižší čtvrté kategorie.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 17. etapy Tour de France 2018
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články