Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nevěřím, že bude před Tour jasno, řekl k dopingové kauze Froomea šéf UCI

Podle šéfa mezinárodní unie UCI Davida Lappartienta se nestihne vyřešit dopingová kauza Chrise Froomea ještě před startem letošní Tour de France, který je naplánován na 7. července. Vyšetřování případu Britova pozitivního testu na loňské Vueltě tak bude nadále pokračovat a Froomeovi zřejmě nic nebrání ke startu na "Staré dámě".

Chris Froome
zdroj: ČTK/BELGA autor: KRISTOF VAN ACCOM

"Přál jsem si, aby verdikt zazněl už před Girem, teď bych byl rád, kdyby bylo jasno před Tour, ale musíme být realisty. Nevěřím, že se tak stane," řekl Lappartient listu Le Parisien. "Není to žádná laxnost ze strany UCI. Když má vědecká zpráva 1500 stran, je třeba ji analyzovat a zároveň respektovat postup a také práva Chrise Froomea i naše," dodal.

Třiatřicetiletý Froome odevzdal při loňském premiérovém vítězství na Vueltě vzorek, jehož analýza odhalila překročení povoleného množství léku na astma, který se zvláštním povolením smí užívat.

Porušení pravidel odmítl, postavila se za něj i stáj Sky, v jejíchž barvách posléze zkompletoval jako sedmý jezdec v historii triumfy na všech Grand Tours. Pokud nebude případ před Tour vyřešen, bude mít Froome možnost na Staré dámě usilovat už o páté vítězství v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články