Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jury upravila výsledky 2. etapy, Kittel přišel o čtvrté místo

Jury cyklistického závodu Tour de France upravila výsledky nedělní druhé etapy, jejíž spurt ovlivnil pád v poslední zatáčce dva kilometry před cílem. Nejvíce na změnu pořadí doplatil německý rychlík Marcel Kittel a ze čtvrté příčky průběžného pořadí se propadl až na 138. místo. Dodatečně mu byla dopsána ztráta čtyř minut. Tour vede Peter Sagan o šest sekund před Fernandem Gaviriou. Dnes pokračuje 105. ročník týmovou časovkou dlouhou 35,5 km v Choletu a okolí. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 14:55.

Marcel Kittel
zdroj: Reuters

Podle serveru cyclingnews.com rozhodčí provedli revizi výsledků až téměř pět hodin po skončení etapy v La Roche-sur-Yon a triumfu mistra světa Petera Sagana. Nejprve dostalo stejný čas jako vítěz 52 jezdců, nakonec jich bylo 116, ale Kittel mezi nimi oproti původním výsledkům nebyl.

"Vzhledem k pádu v posledních třech kilometrech etapy všichni jezdci, kteří v té chvíli byli v pelotonu, budou mít čas jako vítěz, tedy 4:06:37 hodiny (podle pravidla v článku 2.6.027)," uvedla mezinárodní cyklistická unie UCI v prohlášení s opravenými výsledky bez dalšího vysvětlení.

Kittel ztratil kontakt s pelotonem zhruba osm kilometrů před cílem kvůli defektu a výměně kola a nebylo jasné, zda se stihl na peloton dotáhnout. Na čtvrtou příčku se místo něj posunul domácí veterán Sylvain Chavanel. O jednu pozici si po Kittelově propadu polepšili i další jezdci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. etapy Tour de France 2018
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články