Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Cavendish: Jakmile do toho QuickStep a Bora šlápnou, nedokážu se jich udržet

Velmi upřímný byl na konci sedmé etapy Tour de France Mark Cavendish. Vítěz celkem třiceti francouzských etap touží po překonání rekordu Eddyho Merckxe (34 triumfů), zatím však na nejrychlejší spurtery nestačí. "Nedokážu dosáhnout takové rychlosti," řekl Cavendish v cílovém Chartres.

Mark Cavendish
zdroj: ČTK/PA autor: Chris Wallis

Výsledky zatím hovoří jasně. Zatímco Fernando Gaviria už má dvě vítězství, Peter Sagan v klasickém hromadném sprintu přidal jedno další (druhé získal v kopcovitém finiši) a Dylan Groenewegen se probudil vítězným spurtem v Chartres, Cavendish zatím vyšel naprázdno. V sedmé etapě se ukázal nejlépe: ovšem dosáhl jen desáté příčky.

"Držel jsem se na dobré pozici, vše vypadalo dobře. Jenže jakmile za to Quick-Step Floors nebo Bora-hansgrohe vezmou, nedokážu se jich udržet. Nedokážu být tak rychlý. Zkrátka to nejde," líčil Cavendish v cíli sedmého dne Tour. Šlo o neobvykle upřímné shrnutí toho, jak na tom legendární Manxman v současnosti je.

"Myslel jsem si, že mám nějakou šanci. Docela jsem si věřil. Podíval jsem se na svůj wattmetr a ta čísla nebyla vůbec špatná! Jenže jsem se ještě trochu srazil s Alexem (Kristoffem), což byla zřejmě moje chyba. To mě dost zbrzdilo," dodal Cavendish. Další šanci bude mít britský spurter v osmé etapě s cílem v Amiens.

"Je na mě pokaždé velký tlak, ale budu se snažit dál. Nebude to vůbec lehké tady vyhrát, ale musím se o to pokoušet i nadále. To je to jediné, co můžu dělat," míní Manxman. Alespoň jediná věc mu stále nechybí – sebevědomí. "To mám vždycky," uzavřel nejúspěšnější spurter cyklistické historie.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články