Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barguil: Musím už konečně začít ztrácet čas

Na první pohled jde o zvláštní prohlášení. Zatímco se lídři svých týmů snaží o co nejlepší výsledky, Warren Barguil jde do alpských etap s úplně jinou taktikou. "Musím už konečně začít ztrácet čas," říká šestadvacetiletý cyklista z Bretaně. Přímý přenos 10. etapy sledujte od 13:00 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Stanislav Kozubek.

Warren Barguil
zdroj: ČTK/PA autor: Chris Wallis

Barguil v loňském roce vyhrál na Tour dvě etapy, a navíc mu patřil také puntíkovaný dres. Stal se okamžitě miláčkem francouzského publika: jeho výkony v kopcích vzbuzovaly úžas a obdiv. Nyní je závodník z Bretaně, jehož velkým koníčkem je jízda na kolečkových bruslích, znovu na startu. Celkové pořadí však Barguila nezajímá. Chce vyhrávat etapy. 

Aby k tomu od pelotonu dostal šanci, musí však nejdříve poztrácet čas. "Jinak mě peloton nenechá odjet," říká prozatím osmnáctý muž průběžného pořadí, který na vedoucího Grega van Avermaeta ztrácí dvě minuty a 37 vteřin. "Uvidím, jak to půjde, ale mým cílem je nyní jednoznačně ztratit čas v posledním stoupání," dodává jezdec stáje Fortuneo-Samsic.

"Snažil jsem se o to už v předchozích etapách, ale v Bretani to zkrátka nebylo možné," uzavírá své taktické přemítání. Bude zajímavé sledovat, jak se vše bude odvíjet. Barguil totiž může občas působit jako neřízená střela – jeho dřívější stáj Sunweb jej například poslala domů z loňské Vuelty za nerespektování pokynů. Plány má však, zdá se, v hlavě srovnané.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články