Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

8. etapa: Zopakuje se v Amiens souboj Groenewegena, Sagana a Gavirii?

Když se naposledy finišovalo v Amiens, městě známém pro svou gotickou katedrálu, byl u toho úplně jiný peloton než ten dnešní. I současní spurteři jsou ale hladoví po úspěchu. V poslední etapě formu ukázal Dylan Groenewegen, své slovo budou ovšem chtít prosadit také Fernando Gaviria a Peter Sagan. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:05. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Ján Svorada a František Raboň.

Před dlouhými devatenácti lety tu tehdy Mario Cipollini přetlačil Toma Steelse (dnes sportovního ředitele v Quick-Stepu Floors) a ve žlutém jedoucího Jaana Kirsipuu, čemuž z desáté pozice přihlížel český spurter Ján Svorada. Podobný průběh, ovšem s jinými aktéry, se očekává i letos. V osmé etapě Tour by o vítězství měli bojovat ti nejrychlejší sprinteři.

Že se s ním musí počítat, ukázal v sedmé etapě Groenewegen. Nizozemec si v předchozích etapách trochu postěžoval na to, že ve finále zůstal zavřený a nemohl vyzvat své soupeře. To ale v Chartres neplatilo. Sprinter týmu LottoNL-Jumbo si našel svou cestu kolem Gavirii i muže v zeleném – Petera Sagana.

Další pokus se připomenout před sebou mají zkušení Mark Cavendish s André Greipelem. Prvně jmenovaný si v Chartres zajel svůj letošní "osobák". Bohužel pro Manxman, jeho nejlepším výsledkem v aktuálním ročníku je pouze desáté místo. Greipel je na tom o něco lépe, avšak ani on nevypadá jako ta nezadržitelná síla z let minulých.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 7. etapa (Fougeres - Chartres, 231 km).

1. Groenewegen (Niz./LottoNL-Jumbo) 5:43:42, 2. Gaviria (Kol./Quick-Step), 3. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 4. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 5. Laporte (Fr./Cofidis), 6. Degenkolb (Něm./Trek-Segafredo), 7. Impey (JAR/Mitchelton-Scott), 8. Greipel (Něm./Lotto-Soudal), 9. Pasqualon (It./Wanty-Groupe Gobert), 10. Cavendish (Brit./Dimension Data) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Van Avermaet (Belg./BMC) 28:19:25, 2. Thomas (Brit./Sky) -6, 3. Van Garderen (USA/BMC) -8, 4. Alaphilippe (Fr./Quick-Step) -9, 5. Gilbert (Belg./Quick-Step) -15, 6. Jungels (Luc./Quick-Step) -21, 7. Urán (Kol./Cannondale-Drapac) -48, 8. Valverde (Šp./Movostar) -54, 9. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -55, 10. Fuglsang (Dán./Astana) -56. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články