Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

6. etapa: Na Mur de Bretagne. A hned dvakrát

Bretaňská etapa par excellence. Cyklistický peloton čeká šestý den, v němž se dvakrát vyšplhá na Mur de Bretagne. Ve žlutém pokračuje Greg van Avermaet, který patří i mezi favority na etapový triumf. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Lubor Tesař.

Narodil se daleko odtud, přesto v současném pelotonu patrně není jiný jezdec, jemuž by tak svědčily bretaňské závody. Nejenže Alexis Vuillermoz před třemi lety triumfoval právě na slavné bretaňské zdi (2 km/6,9 %), kterou budou v této etapě závodníci zdolávat hned dvakrát, ale je též dvojnásobným vítězem důležitého místního podniku Grand Prix Plumelec.

Rodák z východofrancouzského pohoří Jura patří mezi žhavé favority šesté etapy Tour. V ní se závodníci hned dvakrát vyšplhají na Mur de Bretagne a kdo by měl mít větší šanci na vítězství, než specialista na toto stoupání? Síly Vuillermoze prověří ovšem ještě zvučnější jména: Alejandro Valverde, Philippe Gilbert nebo Julian Alaphilippe.

Ve žlutém jede znovu Greg van Avermaet, z jehož náskoku ovšem v předchozí etapě výrazně ubral Gilbert. Pokud belgický závodník znovu uspěje, mohl by svého krajana ve vedení závodu dokonce vystřídat. Americká BMC, jejíž barvy se zřejmě na Tour de France letos objevují naposledy, však bude první místo bystře střežit.



Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články