Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

3. etapa: Který tým pojede v časovce nejlépe a nejrychleji?

Padesátitisícový Cholet není neznámou cyklistickou destinací. Objevuje se také v itineráři Tour, když hostí týmovou časovku. Pětatřicet kilometrů se bude vlnit jen zvolna a svým profilem by tak vše mělo sedět silným týmům jako BMC, Sky nebo Sunweb. Přímý přenos sledujte od 14:55 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Stanislav Kozubek a František Raboň.

Město Cholet vstoupilo do historie cyklistiky například pořádáním známého místního klání Cholet-Pays de la Loire, které letos vyhrál francouzský rychlík Thomas Boudat. Není to ale jediný důvod, proč tamější obyvatelé znají své cyklisty.

Bylo to totiž právě zde, kde před dvaceti lety eskalovala aféra Festina. Policie v horkém červenci 1998 zadržela v Cholet manažera francouzské stáje Bruna Roussela a týmového doktora Erika Rijckaerta. Oba se pod tíhou důkazů přiznali k organizování dopingového programu.

O několik desítek hodin později byla Festina z Tour vyloučena a její hlavní hvězda Richard Virenque si navždy stvrdil svou pověst uplakaného dítěte. Nezbývá jen doufat, že peloton za dvacet let zmoudřel, stal se poctivějším a v roce 2018 k ničemu takovému nedojde.

Průběžné pořadí Tour de France: 

1. Sagan 8:29:53, 2. Gaviria (Kol./Quick-Step Floors) -6, 3. Colbrelli -10, 4. Kittel (Něm./Kaťuša-Alpecin) -12, 5. Chavanel (Fr./Direct Energie) -13, 6. Gilbert -14, 7. Thomas (Brit./Sky), 8. Naesen (Belg./AG2R La Mondiale) oba -15, 9. Kristoff, 10. Degenkolb oba -16.

Začtěte se do průvodce Tour de France:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články