Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

21. etapa: Oslavy a sprint. Kdo bude slavit na Elysejských polích?

Závěrečný den Tour de France bude ve znamení oslav. Geraint Thomas poprvé v kariéře vystoupá na Champs-Elysées na nejvyšší stupínek pódia. Vedle něj budou stát Tom Dumoulin a Chris Froome. V Paříži se ovšem předtím ještě bude spurtovat o velmi prestižní etapový triumf. Přímý přenos sledujte od 16:00 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Ján Svorada a Lubor Tesař.

Profil 21. etapy Tour de France 2018
zdroj: ProCyclingStats.com

Italský excentrik Mario Cipollini byl známý tím, že ani jednou ve své kariéře nedojel na Elysejská pole. Současní sprinteři jsou zodpovědnější a tamní triumf je pro ně velmi ceněným zbožím, což loni na vlastní kůži zažil Dylan Groenewegen, který ukončil čtyřletou německou vládu nad Paříží.

Od té doby nasbíral sprinter z LottoNL-Jumbo dalších dvanáct vítězství a odrazil se do úplné světové špičky. Jenže Groenewegen už na letošní Tour nepokračuje a o pařížský triumf budou závodit jiní. Ve startovním poli jsou stále Arnaud Démare, John Degenkolb, Christophe Laporte a také zraněním poznamenaný Peter Sagan.

Závěrečná etapa bude také ve znamení oslav. A že je co slavit: Wales má svého prvního vítěze Tour v historii. Geraint Thomas ke dvěma olympijským zlatům přidal nejprestižnější silničářský triumf. Na pódium jej doprovodí Tom Dumoulin a Chris Froome. Slaví též Peter Sagan, který získal šestý zelený dres, i Pierre Latour, jemuž patří dres bílé barvy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články