Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

20. etapa: Bude Thomas žlutý i v Paříži? Rozhodne závěrečná časovka

Co ještě zbývá doplnit do tajenky Tour de France, bude dopsáno v baskickém městečku Espelette. Do místa, které dobře znají třeba milovníci červených papriček, povede závodníky jednatřicetikilometrová trať. Geraint Thomas, Tom Dumoulin a Primož Roglič hájí svá místa na vítězném pódiu. Přímý přenos sledujte od 12:15 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Lubor Tesař.

Do kopcovité časovky tým hlavního skauta lokací Thierryho Gouvenoua zařadil i bezmála kilometrový úsek s průměrem deseti procent. Nepůjde tak o nic jednoduchého – vzpomínat by mohl například Romain Bardet, který loni v časovce v Marseille málem přišel o pódium. Nakonec jej před Mikelem Landou uhájil o pouhou vteřinu.

Letos by ale oba vrchaři museli předvést něco speciálního, aby mohli na třetí příčku pomýšlet. Landa je šestý, Bardet až sedmý a jejich ztráta se pohybuje okolo pěti minut. Situace je pro ně o to horší, že na špičce pořadí jsou seřazeni nejlepší časovkáři ze skupiny hlavních favoritů. Mezi prvními čtyřmi jsou medailisté z MS a skvělý časovkář Geraint Thomas.

Právě na Thomase se bude soustředit velká pozornost. Vždyť pokud nic výrazně nepokazí, stane se poprvé v kariéře vítězem Tour de France. Velšský jezdec bude bránit náskok dvou minut a pěti vteřin na Toma Dumoulina, jehož pozici ještě mohou ohrozit Primož Roglič (+2:24) a Chris Froome (+2:37). Pátý Steven Kruijswijk už ztrácí více než čtyři a půl minuty.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články