Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

19. etapa: Na Tourmalet a Aubisque. Otřese někdo Thomasovým vedením?

Kdo získá Cenu Jacquese Goddeta? Toť jedna z otázek devatenácté etapy. Ocenění nesoucí jméno nástupce Henriho Desgrange v pozici ředitele závodu dostává ten závodník, který jako první vystoupá na Col du Tourmalet. Druhá otázka je následující: vydrží Geraint Thomas tempo závodu a útoky soupeřů? Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Tomáš Konečný.

Klasický vrchol, na nějž se poprvé šplhalo už v ročníku 1910, zdolá peloton i letos. Vzhledem k tomu, že Tourmalet přijde na řadu zhruba devadesát kilometrů před finišem v Laruns, ale bude klíčovým vrcholem spíše neméně slavný Col d’Aubisque. Právě tam by měly přijít útoky soupeřů, pokud ještě chtějí otřást žlutým dresem na Thomasových zádech.

Kdo má ještě šanci na vítězství? V první řadě Tom Dumoulin. Nizozemský mistr světa v časovce by podle některých odhadů měl v dvacáté etapě – jízdě proti chronometru – ubrat možná až minutu z Thomasova náskoku. To nechává zhruba 60 vteřin, které musí Dumoulin na závodníka Teamu Sky získat v této etapě. Dokáže zasadit rozhodující ránu?

Pak je tu Chris Froome, který ale už v rozhovorech naznačil, že bude Thomasovi asistovat v jeho bránění žlutého dresu. Sám se pak musí mít na pozoru před Primožem Rogličem. Slovinec se Froomově třetí příčce přiblížil už jen na patnáct vteřin. Zapomenout se nedá ani na Naira Quintanu, který se předvedl v 17. etapě skvělým útokem.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 18. etapa (Trie-sur-Baise - Pau, 171 km):

1. Démare (Fr./FDJ) 3:46:50, 2. Laporte (Fr./Cofidis), 3. Kristoff (Nor./SAE Team Emirates), 4. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data), 5. Colbrelli (It./Bahrajn-Merida), 6. Richeze (Arg./Quick-Step Floors), 7. Degenkolb (Něm./Trek-Segafredo), 8. Sagan (SR/Bora-Hansgrohe), 9. Phinney (USA/Drapac Cannondale), 10. Dupont (Belg./Wanty) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Thomas (Brit./Sky) 74:21:01, 2. Dumoulin (Niz./Sunweb) -1:59, 3. Froome (Brit./Sky) -2:31, 4. Roglič (Slovin./LottoNL-Jumbo) -2:47, 5. Quintana (Kol./Movistar) -3:30, 6. Kruijswijk (Niz./LottoNL-Jumbo) -4:19, 7. Landa (Šp./Movistar) -4:34, 8. Bardet (Fr./AG2R) -5:13, 9. Martin (Ir./SAE Team Emirates) -6:33, 10. Fuglsang (Dán./Astana) -9:31.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články