Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

18. den: Klid před bouří a šance pro zbývající spurtery. Pau čeká

Klid před bouří, tak by se dala charakterizovat etapa s číslem osmnáct. Po předchozím intenzivním testu totiž na cyklistický peloton čeká o poznání klidnější den, v němž se karavana závodu přesune do Pau. Žlutý dres stráží Geraint Thomas. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Petr Benčík.

Místo velmi známé všem příznivcům Tour de France (po Bordeaux a Paříži jde o nejfrekventovanější zastávku) očekávalo hromadný finiš těch nejlepších sprinterů. Jenže mnozí z nich už na Tour dávno nejsou. Vzpomeňme osudy Marka Cavendishe, Marcela Kittela, Andrého Greipela či Dylana Groenewegena.

Šanci budou mít jiní. Například trápící se francouzská naděje Arnaud Démare, který tak tak prošel horskými etapami. Favoritem i přes pád v sedmnácté etapě zůstává Peter Sagan, jenž bude moci přidat další cenný triumf. Outsidery jsou stále John Degenkolb nebo Andrea Pasqualon.

Bitva o celkové pořadí by si v osmnácté etapě měla dát přestávku. O tom, kdo skutečně bude v Paříži stát na nejvyšším stupínku, se bude rozhodovat na Col d'Aubisque (19. den) a v následující časovce. Geraint Thomas už po svém výkonu na Col du Portet dokonce dostal posvěcení od Chrise Frooma a na druhého Toma Dumoulina má náskok téměř dvou minut.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články