Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vrchařský začátek La Course vyhrála van Vleutenová, Nosková do časovky nepostoupila

Briancon – Annemiek van Vleutenová vyhrála suverénním způsobem první etapu závodu La Course. Nizozemská závodnice zaútočila čtyři kilometry před cílem a v cíli na Col d'Izoard měla náskok 43 vteřin před druhou Elizabeth Deignanovou. Třetí skončila Elisa Longo Borghiniová (+1:22). Nikola Nosková skončila jednadvacátá s mankem 5:08 a těsně nepostoupila do sobotní časovkářské stíhačky v Marseille.

Annemiek Van Vleutenová
zdroj: Reuters autor: Eric Gaillard

Annemiek van Vleutenová předvedla čtyři kilometry před cílem dvojici zrychlení, kterými roztrhala zbytky první skupiny. Nestačila jí ani Elizabeth Deignanová – britská závodnice dlouho táhla ostatní závodnice, nyní ale nestihla zareagovat. V cíli na svou soupeřku ztratila 43 vteřin, které se bude snažit zlikvidovat v časovce v Marseille.

Nizozemská závodnice si v cíli chválila podporu diváků, kterých se kolem trati sešlo mnoho. "Bylo to skvělé, přišlo opravdu spoustu diváků. Ten výšlap byl skutečně hodně těžký. Řekla jsem si, že zkusím nastoupit, když jsem viděla jak ostatní závodnice trpí. Ale pak jsem litovala, že jsem šla tak brzy. Bolelo mě to hodně," říkala v cíli.

V závodě nastoupila i Nikola Nosková, která z první skupiny odpadla osm kilometrů pod vrcholem. Na vrcholu byla jednadvacáté ve stejném čase (+5:08) jako dvacátá Rosella Rattová. Na postup do sobotní časovkářské stíhačky tak česká šampionka těsně nedosáhla.

Je nám líto, video expirovalo.
1. etapu La Course vyhrála van Vleutenová
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články