Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Van Avermaet: Chtěl jsem Petera překvapit, ale vyčerpal jsem se v protivětru

Longwy (Francie) – Na podobném typu stoupání se mu před dvěma lety v Rodez podařilo Petera Sagana porazit, nyní byl ale dvojnásobný mistr světa nad jeho síly a nakonec skončil čtvrtý. Greg Van Avermaet vylíčil, jak těžký byl závěr třetí etapy letošní Tour de France. Po etapě také Saganovi pogratuloval.

Greg Van Avermaet
zdroj: ČTK/BELGA autor: DIRK WAEM

Van Avermaet se za Sagana dokázal zavěsit, ale nakonec neměl dostatečnou rychlost, aby mu mohl konkurovat. "Richie (Porte) to opravdu napálil a všichni byli hodně vyčerpaní. Nakonec bylo nejdůležitější správné načasování. Chtěl jsem Petera překvapit, vystartovat brzy a zavěsit se za něj. Jenže jakmile vykopl nohu z pedálu, tak jsem se dostal vedle něho a v protivětru mi došly síly," popisoval letošní vítěz Paříž–Roubaix.

Belgický závodník po etapě chválil svůj tým, který jej i Richieho Porta dostal do výhodné pozice na špičku pelotonu. "Bylo to dobré pro nás pro oba, byli jsme ve skvělé pozici. Tým odvedl opravdu výbornou práci. Mohli jsme to zkusit oba a tohle je, myslím si, velmi dobrá strategie. Navíc na začátku pelotonu neztrácíte žádný čas na ostatní, jako tomu může být vzadu," dodal.

Porte byl po etapě, v níž nakonec obsadil 14. příčku, spokojený. "Nebyl to žádný velký plán. Kluci mě dostali do skvělého místa a já jsem se cítil skvěle. Ale bohužel to přece jen ještě bylo daleko – když se za mě 500 metrů před cílem zavěsil Sagan, bylo už po všech šancích. Největší radost mám z toho, že jsem neměl žádný pád," poznamenal Porte, který šel podobně jako Geraint Thomas, Romain Bardet či Chris Froome k zemi v předchozí etapě.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články