Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rozhodčí se unáhlili. To nemůžu přijmout, řekl Sagan k diskvalifikaci z Tour

Berlín - S vyloučením z probíhajícího ročníku Tour de France se Peter Sagan nesmířil ani s odstupem dvou týdnů. Podle rozhodčích srazil v závěru 4. etapy úmyslně Marka Cavendishe do bariéry a nejslavnější cyklistický závod pro něj skončil předčasně. Slovenský fenomén však nadále s verdiktem jury nesouhlasí. Po zhlédnutí zpomalených záběrů jej označil za unáhlený.

Peter Sagan
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yorick Jansens

"Když jsem se podíval na video a pustil ho zpomaleně z různých pohledů, tak si myslím, že se rozhodčí unáhlili. A to je něco, co nemůžu přijmout," řekl dvojnásobný světový šampion, který byl nejprve za kolizi penalizován 30 sekundami a následně vyloučen.

Závod po pádu skončil i pro Cavendishe, protože si zlomil lopatku. Britský jezdec tak přišel o možnost rozšířit sbírku 30 vítězství na Tour a atakovat rekord slavného Eddyho Merckxe, od něhož jej dělí čtyři etapové triumfy. Sagana trest připravil o šanci získat pošesté za sebou zelený trikot pro vítěze bodovací soutěže.

Proti vyloučení slovenského cyklisty se sice jeho stáj Bora odvolala, ale jak u vedení závodu, tak u sportovní arbitráže CAS neuspěla. Šéf německého týmu Ralph Denk poté prohlásil, že uvažuje o soudním řízení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články