Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Náznak Contadorovy slabosti? "Kdepak, jen jsem šetřil síly," hájí se Španěl

Longwy (Francie) – Alberto Contador v rozhodujícím stoupání třetí etapy ztrácel pozice a byl rád, že dorazil ve skupině se svými soupeři. Po etapě se však vyrojily dohady, zda jeho odpadnutí od zadního kola Richieho Porta bylo úmyslem, nebo náznakem ne zcela špičkové výkonosti. Sám Contador po etapě prohlásil, že šlo o první možnost. Přímý přenos 4. etapy sledujte od 14:00 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Ján Svorada a Petr Benčík.

Richie Porte se ohlíží na Alberta Contadora v závěru třetí etapy
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Fotoreporter Sirotti Ste

Průvodce | Podcast | Videogalerie

Jaký byl důvod k tomu, aby odpadl od zadního kola Richieho Porta? Sám Contador říká, že nebyl důvod spěchat, a raději tak šetřil síly. Jiní v inkriminovaném momentu ze závěru třetí etapy vidí cosi většího – další náznak, že se dvojnásobný vítěz Tour z let 2007 a 2009 posouvá dál a dál za svůj výkonostní zenit. 

"Ten závěr byl skutečně těžký, ale byl jsem v pořádku, protože mě skvěle podpořil můj tým. Ve stoupání jsem se nejdříve musel posouvat a probojoval jsem se až na špičku. Richie pak zaútočil a já jsem se rozhodl ho následovat. Jenže nakonec jsem si to rozmyslel a rozhodl se dojet klidněji, protože se před nás začali cpát silnější sprinteři," popisoval Contador. "Nejdůležitější je, že jsme neztratili čas," dodal.

Sám říká, že se rozhodl nechat práci na ostatních. "Richie opravdu hodně zrychlil a já jsem to měl hodně těžké, protože jsem se předtím posouval až ze zadních pozic. Nakonec jsem raději nechal ostatní, ať to dotáhnou," říká Contador s tím, že už se těší na pátou etapu na La Planche des Belles Filles.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články