Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Froome ještě před začátkem Tour prodloužil smlouvu ve Sky

Düsseldorf – Ještě před startem Tour de France je jasno o budoucnosti trojnásobného vítěze závodu. Chris Froome se s týmem Sky dohodl na prodloužení stávající smlouvy. Ta ho v barvách dominantního týmu cyklistického pelotonu posledních let udrží další tři roky.

Chris Froome
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

O Froomově budoucnosti se v posledních týdnech a měsících horlivě diskutovalo. Pelotonem proběhla zpráva, že se trojnásobný šampion Tour dohodl s BMC a jeho budoucnost bude právě u této americké stáje – nakonec se to však ukázalo jako smyšlenka. 

Britský cyklista, který Tour vyhrál v letech 2013 a 2015-2016, se nakonec ve Sky dohodl na dvouletém prodloužení smlouvy. Ta stávající přitom platí ještě pro příští rok, Froome tak v barvách týmu odjezdí celkem tři roky.

Froome je hlavním favoritem letošního ročníku závodu, do něhož ale nevstupuje v tak zářivé formě jako v minulých letech. Šance na první vítězství si tak hýčkají především Richie Porte a Nairo Quintana. Bez nadějí ovšem není ani dvojnásobný vítěz Alberto Contador či domácí francouzská hvězda Romain Bardet.

Tour de France 2017 začíná v sobotu úvodní časovkou, na ČT sport a webu ctsport.cz ji sledujte od 14:55.

Začtěte se do našeho průvodce Tour de France 2017.

Je nám líto, video expirovalo.
Froome: Je čest být tady na startu Tour
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články