Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dnes Kittela porazit nešlo, shodují se sprinteři

Bergerac (Francie) – Kdo zastaví Marcela Kittela, to je otázka na rtech všech fanoušků Tour de France a ovšem také samotných spurterů. Hlavní Kittelovi soupeři po jeho čtvrtém triumfu přiznali, že na německou raketu nikdo z nich ve sprintu neměl.

Výzdoba autobusu stáje Quick-Step Floors
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

Kristoff byl nejsilnější ve čtvrté etapě, kterou paradoxně Kittel nevyhrál – po kontroverzním spurtu se nakonec radoval Arnaud Démare, naopak domů putovali Mark Cavendish a Peter Sagan. Sprinterský šampion letošní Tour byl tehdy zbržděný pádem, Kristoff toho ale využít nedokázal a Kittela se mu zatím nepodařilo porazit.

Přitom v desáté etapě to vypadalo slibně. "Byl jsem ve velmi dobré pozici, když jsem se dopředu vytáhl za Jürgenem Roelandtsem a navíc jsem k sobě měl i Marca Hallera. Bohužel Roelandts špatně odhadl zatáčku a my jsme za ním museli hodně brzdit," popisoval Kristoff.

"Nevím, jak to zvládli ostatní, ale my jsme vážně hodně brzdili. Potom jsme se snažili zrychlit, ale na značce 200 metrů se kolem nás ostatní přehnali snad dvojnásobnou rychlostí. A pak už bylo pozdě," dodal norský závodník, který jede zřejmě svou poslední Tour de France v dresu stáje Kaťuša.

Na Kittela nikdo neměl

Zatímco Kristoff si stěžoval na zpackanou poslední zatáčku před finišem a dodával, že se vlastně cítil velmi dobře, jeho soupeř z Teamu Sunweb John Degenkolb nehledal žádná hlubší vysvětlení. "Dneska byl Kittel opravdu neporazitelný, ale tohle je Tour a ještě se to může změnit," myslí si Degenkolb, který dojel druhý.

Šlo tak o jeho letošní nejlepší výsledek, doufal ale ve víc. "Myslel jsem si, že ten sprint už je rozhodnutý, ale pak se stalo něco neuvěřitelného a Marcel mě předjel. Zavěsil jsem se za něj a díky tomu jsem dojel druhý," uvedl Degenkolb. "Závěr byl hodně nervózní," poznamenal ještě německý spurter, který stále čeká na svůj první triumf na Tour.

Ještě mnohem hůře na tom byl nejzkušenější německý sprinter André Greipel, kterému se finále vůbec nepovedlo a nakonec se nevešel ani do nejlepší desítky. Těžko říct, co vítěz jedenácti etap na Tour de France vůbec zamýšlel, ve finiši mu ale nevyšlo na co sáhl. Lídr vláčku stáje Lotto Soudal to sám neváhal přiznat.

"Jsem moc vděčný za podporu, které se mi od týmu dostalo, a gratuluji také Marcelu Kittelovi. Z toho, co jsem předvedl já sám, je mi ale trapně," napsal Greipel. Nemusí ale příliš zoufat, neboť šancí ještě bude dost. Hned následující etapa s cílem v Pau je totiž zamýšlena jako spurterská a Greipel a spol. v ní znovu vyzvou svého úspěšnějšího kolegu.

Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články