Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Aru: 200 metrů pod vrcholem jsem věděl, že etapa je moje

La Planche des Belles Filles (Francie) – Čekal se smrtící atak od jednoho z trojice – Chris Froome, Richie Porte, nebo Nairo Quintana. K ničemu takovému ale nedošlo, namísto toho se z první skupiny vymrštil Fabio Aru. Italský šampion získal svou první etapu na Tour de France a zařadil se do první řady favoritů na vítězství.

Fabio Aru
zdroj: ČTK/AP autor: Bernard Papon

"Je to úžasné, nemohu tomu uvěřit. Zaútočil jsem tři kilometry pod vrcholem a jel jsem vážně naplno. Čekal jsem, zda se ke mně někdo přidá, protože Team Sky jel fakt vysoké tempo. Posledních tři sta metrů bylo oravdu šíleně těžkých, ale když jsem se po sto metrech podíval za sebe, věděl jsem, že vítězství je moje," popisoval šťastný Aru.

Po etapě překypoval dojetím. "Vyhrát tady v národním dresu je něco speciálního a pro mě jde o velkou satisfakci. Měl jsem hodně složitou jarní část sezony, ale naštěstí se to i díky spoustě práce podařilo otočit," dodal vítěz italského šampionátu, kde porazil Diega Ulissiho, Vincenza Nibaliho i další italské jezdce. Aru přišel o start na Giru, ale nyní se vrací ve velkém stylu.

Zkompletoval zde svůj hattrick – vyhrál totiž etapu na Giro d'Italia, Vueltě a nyní i Tour de France. "Hodně jsem na to myslel, Tour mi chyběla. Jsem šťastný, že jsem tady vyhrál a pokračuji tak v italských vítězstvích – naposledy můj velký kamarád Vincenzo Nibali," říkal v cíli Aru, který vzpomněl vítězství slavnějšího Itala z roku 2014. "Sledoval jsem videa z toho dne a pomohlo mi to se připravit," uvedl šestadvacetiletý cyklista stáje Astana.

Po skončení etapy přijímal gratulace. "Na vrcholu mi Froome pogratuloval, což od něj bylo moc hezké, když spolu teď v příštích týdnech budeme bojovat," uzavřel Aru. Jeho soupeř mu ale žádné laskavosti dávat nebude. "Chci udržet žlutý dres celou cestu až do Paříže, ale určitě to nebude snadné. Je to hodně otevřený závod a moje nejtěžší bitva o celkové pořadí," řekl Froome, který má nyní na Arua náskok čtrnácti vteřin.

Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články