Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

20. etapa: Stade Vélodrome uvidí nového vítěze Tour de France

Marseille – Jde do tuhého a čekat již není na co. Dvaadvacet časovkářských kilometrů v ulicích Marseille rozhodne o vítězi 104. ročníku Tour de France. Chris Froome hájí náskok 23 vteřin na Romaina Bardeta, o šest sekund více ztrácí Rigoberto Urán. Přímý přenos sledujte od 13:30 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentuje Lubor Tesař. Od 13:00 nabídneme textový on-line z 2. etapy závodu La Course.

Profil 20. etapy Tour de France 2017
zdroj: cyclingnews.com

Dvacátá etapa znamená, kromě všeho ostatního, také test současné popularity Tour de France a silniční cyklistiky obecně. A bude to všem na očích. Jezdci vystartují do předposlední etapy ročníku ze Stade Vélodrome – tedy stadionu fotbalového klubu Olympique Marseille s kapacitou přes 67 tisíc diváků. Zaplní se tribuny?

V dřívějších dobách by nebylo o čem diskutovat, v roce 2017 ovšem i přes volné vstupné (potřeba je pouze bezplatná rezervace) věc není dopředu jasná. Ti, kdo přijdou, ale budou svědky fantastické podívané, a sice faktické korunovace vítěze 104. ročníku Tour de France.

Chris Froome vstupuje do dvacáté etapy jako favorit, a to jak na etapový triumf (který mu letos na rozdíl od jeho soupeřů chybí), tak na celkové vítězství. Rigoberto Urán by měl být jeho největším soupeřem, zda ale dokáže stáhnout téměř půlminutu, se na startu nezdá příliš pravděpodobné. Domácí fanoušci pak poženou dopředu Romaina Bardeta.

*** Chris Froome, Stefan Küng, Tony Martin** Steven Cummings, Rigoberto Urán * Romain Bardet, Alberto Contador, Simon Yates

Žlutý dres: Chris Froome (Team Sky)
Bílý dres: 
Simon Yates (Orica-Scott)
Zelený dres: 
Michael Matthews (Team Sunweb)
Puntíkovaný dres: 
Warren Barguil (Team Sunweb)

Průběžné pořadí po 19 etapách: 1. Froome, 2. Bardet -23, 3. Urán -29, 4. Landa -1:36, 5. Aru (It./Astana) -1:55, 6. D. Martin -2:56, 7. S. Yates -4:46, 8. Meintjes -6:52, 9. Barguil -8:22, 10. Contador -8:34, ...23. Kreuziger -57:45, 102. Štybar -3:08:07.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články