Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

18. etapa: Poslední horský den. Peloton se vyšplhá na Izoard

Briancon - V poslední horské etapě potřebují útočit všichni, kteří chtějí ještě ohrozit muže ve žlutém Chrise Frooma. Trojnásobný vítěz Tour de France má před etapou, ve které se závodníci vyšplhají na slavný Col d'Izoard, náskok 27 vteřin na dvojici hlavních pronásledovatelů Rigoberta Urána a Romaina Bardeta. Přímý přenos sledujte od 12:30 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a René Andrle.

Profil 18. etapy Tour de France 2017
zdroj: cyclingnews.com

Col d’Izoard patří k nejslavnějším horským průsmykům v historii Tour de France a je místem, kde se psaly dějiny cyklistického sportu. Listina vítězů tak čítá italské rivaly Gina Bartaliho a Fausta Copiho, Federica Bahamontese přezdívaného Orel z Toleda či Eddyho Merckxe s Bernardem Thévenetem.

Poslední horská etapa rozhodne o tom, kdo se k těmto vítězům Tour přidá. Bude se končit ve výšce 2360 metrů nad mořem, a ať už to bude Froome, Bardet, Urán, Aru či někdo jiný, musí předvést excelentní výkon na Izoardu.

Ve žlutém pokračuje Chris Froome, který střeží náskok 27 vteřin na duo Urán, Bardet. Ti také jsou jeho největšími soupeři, čtvrtý Aru se totiž časově už docela vzdálil. Pokud ale chtějí Froomovi vyzyvatelé skutečně zvítězit, musí podniknout zásadní útok a nastřádat vteřiny vzhledem k blížící se časovce v Marseille, kde Froome bude favoritem.

*** Romain Bardet, Chris Froome, Rigoberto Urán** Fabio Aru, Mikel Landa, Daniel Martin * Warren Barguil, Alberto Contador, Louis Meintjes, Simon Yates

Průběžné pořadí po 17. etapě: 1. Froome 73:27:26, 2. Urán, 3. Bardet oba -27, 4. Aru -53, 5. Landa -1:24, 6. D. Martin -2:37, 7. Yates (Brit./Orica) -4:07, 8. Meintjes -6:35, 9. Contador -7:45, 10. Barguil -8:52, ... 23. Kreuziger -53:57, 52. Cink -2:06:24, 111. Štybar -2:54:46.

Žlutý dres: Chris Froome (Team Sky)
Bílý dres: 
Simon Yates (Orica-Scott)
Zelený dres: 
Michael Matthews (Team Sunweb)
Puntíkovaný dres: 
Warren Barguil (Team Sunweb)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články