Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

16. etapa: Sprint, nebo úspěch úniku? Tour startuje do třetího týdne

Le Puy-en-Velay - Před dvojicí alpských etap dává Tour de France prostor sprinterům. Na svůj šestý letošní triumf může zaútočit Marcel Kittel, naopak André Greipel či Alexander Kristoff stále čekají na první úspěch. Ze hry ale není ani varianta úspěšné skupiny uprchlíků. Na prahu třetího týdne žlutý dres obléká Chris Froome. Přímý přenos sledujte od 14:00 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Petr Benčík.

Profil 16. etapy Tour de France 2017
zdroj: cyclingnews.com

Peloton Tour de France se nikdy nezastavil v Romans-sur-Isere, přesto k tomuto městu mají vztah dva z jeho cyklistů. Ten první, Nacer Bouhanni, tu v loňské čtvrté etapě závodu Paříž-Nice vyhrál hromadný sprint, zatímco vycházející hvězda francouzské cyklistiky Pierre Latour coby místní rodák zná velmi dobře silnice v okolí.

Profil dne napovídá spíš sprinterské dohře, ale pokud se podaří dát dohromady únik, který nebude nikoho ohrožovat, může se stát, že se jako první do Romans dostane malá skupinka uprchlíků.

Žlutý dres drží Chris Froome, hned další tři jezdci jsou ale natlačeni v půlminutě. Fabio Aru, Romain Bardet i Rigoberto Urán touží po první triumfu na Tour de France, ze hry navíc není ani průběžně pátý Daniel Martin.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články