Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sagan bude příští rok jezdit v Boře s Bártou. Prozradil to Tiňkov

Paříž – Oficiálně to minimálně do začátku srpna potvrzeno nebude, Peter Sagan však už nyní zná stáj, za kterou příští sezonu bude jezdit. Slovenský cyklistický fenomén podepsal smlouvu německé Boře. Prozradil to jeho současný zaměstnavatel Oleg Tiňkov.

Po čtvrté etapě letošní Tour de France vypálil do světa majitel ruské stáje Tinkoff překvapivou informaci. "Pokud Sagan vyhraje na Staré dámě tři etapy, zruším svůj plánovaný odchod z cyklistiky." Tuto informaci však během druhého odpočinkového dne označil za vtip. Z jeho úst ale zazněla jiná zajímavá zpráva.

"Peter Sagan už podepsal Boře. Dají mu mnohem víc, než jsem mu dával já. U mě měl ročně 4,5 milionu eur, oni mu nabídli šest," řekl v rozhovoru pro iDNES.cz a deník Sport Tiňkov na adresu svého současného svěřence, který je na Tour blízko obhajobě zeleného dresu za výhru v bodovací soutěži.

O spojení šestadvacetiletého jezdce a v současnosti druhodivizní stájí Bora-Argon18 se začalo živě spekulovat už na začátku června, ale manažer německého týmu Ralph Denk tuto informaci tehdy odmítl. To však nebyl nikterak překvapivý krok. Přestupy se totiž nesmí podle pravidel UCI oficiálně zveřejňovat do 1. srpna.

Zároveň však lehce naznačil, že zmíněné spojení není úplně nereálné. "Samozřejmě by to byl sen mít takového jezdce. Od začátku srpna můžeme mluvit o složení týmu, ale teď je to pro nás moc," řekl.

Prvotní tvrzení belgického listu Het Nieuwsbla tak potvrdil s předstihem až ruský miliardář. Bora je v současnosti druhodivizní stájí, ale v příští sezoně chce poskočit mezi 18 týmů World Tour, k čemuž by jí měly pomoci noví sponzoři a také elitní jezdci.

Sagan se v německé stáji stane nejlépe placeným cyklistou světa. Na jeho mzdě by se měl podílet také výrobce kol Specialized, jenž s Borou začně spolupracovat a dlouhodobě je partnerem i samotného Sagana.

Slovenský fenomén, jenž míří na Tour za pátým zeleným trikotem v řadě, se v nové stáji potká i s českým cyklistou Janem Bártou, jenž za německý tým jede i během probíhajícího ročníku Staré dámy.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články