Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Přichází další šance pro sprintery. Kdo v Angers napodobí Boonena?

Granville (Francie) - Poprvé po dvanácti letech se finiš etapy Tour de France vrací do městečka Angers. V roce 2004 tam Tom Boonen ve sprintu porazil Erika Zabela. Kdo se při pravděpodobně obdobném scénáři bude radovat nyní? Přímý přenos 3. etapy Tour de France sledujte na ČT sport a našem webu od 14:10.

Profil 3. etapy Tour de France 2016
zdroj: cyclingnews.com

Se svými 223 kilometry jde o druhou nejdelší etapu celého závodu, rozhodně se však nejedná o jednu z nejnáročnějších. Na programu je pouze jeden kategorizovaný výstup, který navíc přijde hned v úvodu po pětadvaceti kilometrech - nepůjde tak o žádný rozhodující moment. Poté se totiž profil výrazně srovná a závodníky čekají rovinaté kilometry.

Pro sprintery nicméně v závěru nepůjde o nic jednoduchého. Kromě konkurence si totiž budou muset poradit i s technickým finále - na Marcela Kittela, Marka Cavendishe a spol. totiž čeká několik až devadesátistupňových zatáček, poslední kilometr navíc bude ještě mírně do kopce. Všechny tyto parametry budou hrát roli - nejvíce šancí bude mít ten, koho dokáže vlastní sprinterský tým bez karambolu dovézt až takříkajíc na čáru.

Právě co do kvality sprinterských vláčků by se nikdo neměl rovnat Marcelu Kittelovi, jehož Etixx Quick-Step je sehraný a má s podobnými finiši zkušenost. Rovněž Lotto Soudal Andrého Greipela patří k nejzkušenějším týmům. V o něco horší pozici v tomto ohledu může být Mark Cavendish, který je však na Tour zdá se ve vynikající formě, či Bryan Coquard.

*** Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel** Alexander Kristoff, Bryan Coquard* Dylan Groenewegen, Peter Sagan 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články