Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Peloton v osmé etapě čeká Tourmalet či Col de Peyresourde

Pau (Francie) - Druhá pyrenejská etapa zavede peloton na známá místa z itineráře Tour de France. Col du Tourmalet, Col de Val Louron-Azet a Col de Peyresourde – to jsou jen některé z vrcholů, které závod čeká v osmé etapě. Přímý přenos sledujte od 14:10 exkluzivně na webu ČT sport, od 15:10 pak rovněž na programu ČT sport.

Profil 8. etapy Tour de France 2016
zdroj: cyclingnews.com

Závodníci budou muset v etapě absolvovat čtyři náročné výstupy, přičemž jeden z nich – slavný Col du Tourmalet – dostal od organizítorů tradiční označní HC, tedy hors catégorie. Jde o první HC etapu tohoto ročníku, která ale přichází poměrně brzy v etapě. Nebude tak zřejmě tou rozhodující.

Po Tourmaletu, na který se stoupá po devatenáct kilometrů s průměrnými procenty ve výši 7,4, ale přijdou další vrcholy. Hourquette d’Ancizan (8,2km, 4,9 %) ale také pravděpodobně o ničem nerozhodne. Následuje desetikilometrový Col de Val Louron-Azet s průměrem těsně pod sedmi procenty, aby se následně peloton dostal až na úpatí rozhodujícího Col de Peyresourde.

Slavný výstup, který je pravidelnou součástí programu Tour de France, po celých sedm kilometrů neklesne pod průměr sedmi procent. Jak praví trend, který nastavili organizátoři z ASO, na vrcholu Peyresourde se ovšem ještě končit nebude, neboť závodníky bude čekat dalších patnáct kilometrů. Ty ovšem budou "jen" sjezdem do cílového Bagneres-de-Luchon, rovněž tradičního místa závodu.

Po předchozím vítězství Stephena Cummingse, které přišlo z úniku, se dají čekat další pokusy. Favorité se kontrolují navzájem, a je tak možné, že jejich první skutečný souboj přijde až v královské deváté etapě. Jak se však ukázalo již v té sedmé, i konstantní tempo může dělat problémy, o čemž se přesvědčil Thibaut Pinot.

*** Rafal Majka, Ruben Plaza** Rui Costa, Alexis Gougeard* Nairo Quintana, Chris Froome 


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články