Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Peloton má před sebou poslední sprinterské klání před Pyrenejemi

Arpajon-sur-Cere (Francie) - Před Pyrenejemi přichází pro sprintery ještě jedna poslední příležitost. Šestá etapa je svým profilem jako dělaná pro rychlé muže a v hledáčku ji tak mají závodníci jako Marcel Kittel, Mark Cavendish, André Greipel či domácí Bryan Coquard, kterého od triumfu ve čtvrté etapě dělily pouhé centimetry. Přímý přenos 6. etapy Tour de France sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu, spolu s Tomášem Jílkem komentují Ján Svorada a René Andrle.

Profil 6. etapy Tour de France 2016
zdroj: cyclingnews.com

Jestliže si sprinteři v loňském roce občas postěžovali na nedostatek příležitostí v prvním týdnu, tak letošní ročník jim to bohatě vynahradil. Šestá etapa skýtá už čtvrtou příležitost pro čistokrevné finišmeny, zároveň jde ale o poslední šanci předtím, než se závod dostane do pyrenejských hor. Šestá etapa je nicméně poměrně nekomplikovanou tranzitní záležitostí, která závodníky dostane z kopcovitého regionu centrální Francie až na úpatí velehor.

190 km dlouhý den začne pro jezdce v Arpajon-sur-Cere a postupně se bude stáčet víc a víc jihozápadním směrem. Sprinteři sice budou na trati muset překonat dvě vrchařské prémie kategorie 3 (Col des Estques a Cote de Saint-Antoin-Noble-Val), žádná z nich ale nebude tak náročná či tak blízko cílovému městu, aby ohrozila jejich šance.

Na mysli závodníků jako je Kittel či Cavendish tak budou jen a jen závěrečné kilometry. Ulice v cílovém Montauban jim ovšem mohou způsobit problémy - trasa závodníky nasměruje hned na trojici kruhových objezdů, přičemž ten poslední přijde jen šest set metrů před cílovou čárou. Kruhové objezdy jsou častým viníkem hromadných pádů a závodníci k nim budou muset přistoupit opatrně. Finiš pak skýtá 400 metrů přímé cílové rovinky, kde už bude rozhodovat cit pro výběr místa a síla v nohách.

Jde na delší dobu o poslední sprinterskou etapu (další příležitost přijde až v desáté etapě), a tak si favorizované týmy nebudou chtít nechat ujít příležitost. K obvyklým jménům patří Kittel, Cavendish či Greipel, výtečnou formu ale zatím ukazuje i jezdec domácí stáje Direct Energie Bryan Coquard. Zapomenout by se nemělo na jednou už pátého Edwarda Theunse či nizozemského šampiona Dylana Groenewegena.

*** Marcel Kittel, Mark Cavendish** André Greipel, Bryan Coquard* Dylan Groenewegen, Edward Theuns, Peter Sagan 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články