Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čtrnáctá etapa dovede závod na úpatí Alp

Montélimar (Francie) – Poslední dvě etapy zatřásly závodem ve velkém stylu, někteří z nich vyšli jako vítězové, jiní zase utrpěli bolestné porážky. Koho se ovšem předchozí dny příliš nedotkly, byli sprinteři, kteří nyní dostanou šanci poblíž východofrancouzské metropole Lyonu. Přímý přenos sledujte od 14:10 na exkluzivně na webu ČT sport, od 14:40 pak i na programu ČT sport. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Pavel Padrnos.

Profil 14. etapy Tour de France 2016
zdroj: cyclingnews.com

Svou délkou se čtrnáctá etapa vrátí zpět nad 200 kilometrů (finišovat se v Montélimar bude po 208 kilometrech), jezdcům by to ovšem nemuselo ani tolik vadit. Co jim totiž etapa sebere na délce, to jim vrátí v nekomplikovaném terénu. Závodníci budou směřovat po celý den severním směrem a v cestě jim bude stát pouze trojice vrchařských kategorií té nejnižší, čtvrté kategorie.

Pokud tedy v závěru neselžou (jako se již opakovaně na letošní Tour stalo) sprinterské týmy, mělo by dojít na další hromadný finiš. Pro jezdce nepůjde o nic složitého – žádné kruhové objezdy či prudké zatáčky – a rozhodovat by v tomto případě měla nejvyšší dosažená rychlost spíše než technické dovednosti.

Když se naposledy sprintovalo v Montélimar, šlo o závod Critérium du Dauphiné a všechny porazil Nacer Bouhanni. Nyní jde o jiný závod a Bouhanni na Tour vůbec není. K favoritům v městě poblíž metropole Lyonu patří tradiční sbírka jmen – Mark Cavendish a Marcel Kittel jsou těmi největšími esy, o něco níž v hierarchii zatím v tomto ročníku figurují Bryan Coquard či André Greipel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články