Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Contador: Morálku mám pořád dobrou, i když se příliš nezlepšuji

Saumur (Francie) - Pro Alberta Contadora zatím na Tour de France nic nejde podle plánu. Dva pády během úvodního víkendu ohrožují jeho šance zdravotně, minutová ztráta zase nevěstí nic dobrého v celkovém pořadí. Navíc stáj Tinkoff je nyní rozdělená na dva tábory - jeden podporuje Petera Sagana, druhý Contadora.

Sport
zdroj: ČT4

První dvě etapy nestály z Contadorova pohledu za nic, v té třetí naštěstí žádnou krizi řešit nemusel. V cíli měl stejný čas jako vítězný Mark Cavendish. "Bylo to víceméně v pořádku, ale nejelo se mi moc dobře, protože cítím bolest v nohách - hlavně ta levá mi po včerejším pádu dělá problémy," říkal Contador v cíli.

Jeho prioritou je nyní co nejrychlejší regenerace. Jestliže totiž etapa číslo 4 je ještě rovinatá, pátý den už přinese kopce a vrchařský finiš. "Necítím se moc dobře a můj stav se příliš nezlepšuje. Pořád jsem ale tu a pokračuji v závodu. V tento moment se Tour nevyvíjí vůbec dobře, ale máme za sebou pořád jen tři etapy z jednadvaceti. Moje morálka je pořád dobrá," uzavřel španělský jezdec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. etapy Tour de France 2016

Sagan: Zamysleme se nad pravidly

Po třetí etapě se ozval i Peter Sagan, který v současnosti závod vede a dělí se o podporu závodníků týmu Tinkoff. Sagan apeloval na Mezinárodní cyklistickou unii (UCI), aby se zamyslela nad stávajícími pravidly a bezpečností jezdců. "Zamyslete se nad pravidly a vraťte se k neutralizaci závěrečných tří kilometrů," požádal Sagan. "Máme tady mnoho závodníků na celkové pořadí, kteří s námi bojují ve sprintech, protože se bojí, že v závěru ztratí čas. A to je hodně nebezpečné," dodal.

Sagan se ohradil proti snahám závodníků jako Chris Froome, kteří jdou do sprintů s finišmeny, protože se bojí ztráty času. "Rovinaté etapy jsou pro sprintery, tak proč by měli ve finiši závodit i favorité? Jestli spolu sprinteři bojují ve finiši a někdo spadne, tak je to naše chyba, nenechme ale závodníky na pořadí způsobovat krizovky v závěru - to ve sprintu opravdu nepotřebujeme. Když jsem se jako mladší díval na televizi, tak kolikrát jsem tam viděl, že by Armstrong sprintoval? Vždy zůstával vzadu, a to si myslím, že bylo lepší," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com, thecyclingpodcast.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články