Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Závod končí pro Bouhanniho. Po pádu na mokru musel do nemocnice

Arras (Francie) - Francouzský sprinter Nacer Bouhanni ze stáje Cofidis končí na Tour de France. Hlavní hvězdu druhodivizního francouzského týmu postihl na mokrém povrchu v páté etapě pád, po kterém musel být převezen do nemocnice. V kolizi byli i tři další závodníci Cofidisu, ti však v závodě pokračují.

Nacer Bouhanni
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yorick Jansens

"Byl převezen do nemocnice v Arras. První zprávy nejsou alarmující, ale více nám řekne až rentgenové vyšetření. Bolí ho žebra, bok a zápěstí, což jsou víceméně stejné problémy jako ty, které utrpěl na francouzském šampionátu," informovala stáj Cofidis.

Francouzský sprinter tak nadále pokračuje ve svém bolestném vztahu s Tour de France. Při svém debutu v roce 2013 musel taktéž odstoupit, tenkrát to bylo kvůli nemoci, minulý rok ho zase tehdejší zaměstnavatel FDJ vůbec nenominoval vinou konkurence s jiným sprinterem Arnaudem Démarem. Právě z tohoto důvodu - aby se na Tour dostal - přestoupil do Cofidisu.

V letošní sezoně Bouhanni zpočátku nezářil, avšak postupně se dostával do formy. Největší úspěchy slavil v červnu na Critériu du Dauphiné, kde vyhrál dvě etapy. Jeho rozlet však zpomalil pád na francouzském mistrovství, po kterém nebylo jasné, zda vůbec na Tour pojede.

Bouhanni je dalším ze závodníků, kteří museli ze závodu vinou zranění odstoupit. Na Tour již nepokračuje například Fabian Cancellara, Simon Gerrans či Tom Dumoulin.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články