Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tranzit směr Alpy. Uspěje únik, sprinteři či odvážný nástup v závěru?

Muret (Francie) - Tranzitní etapa navede závodníky směr Alpy. Velkou šanci na úspěch má únik, proti tomu budou ale stát snahy sprinterských týmů. Těm dnešní profil ne zcela vyhovuje, je ale alespoň hypotetickou příležitostí - zřejmě jedinou před Paříží. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu.

Profil 13. etapy Tour 2015
zdroj: cyclingstage.com

Den tranzitu či přesunu, který peloton dostane blíže Alpám a závěrečnému týdni. Profil bezmála dvěstěkilometrové etapy je vcelku přímočarý - celá první polovina se odehrává na rovině, v té druhé půjde vozovka mírně nahoru a dočkáme se tří kategorizovaných prémií. Ke všem je připnuta vizitka čtvrté, tedy nejnižší kategorie.

V takovýchto etapách má často na úspěch zadělán únik, a to za předpokladu, že je dostatečně silný (početný) a nenachází se v něm žádné hrozby pro závodníky na celkové pořadí. Jde o pravděpodobný scénář pro dnešní třináctou etapu. Stejně tak ale může dojít k situaci, že si vítězství v etapě nebudou chtít nechat utéct týmy sprinetrů. Ty musely přežít náročné dny v Pyrenejích a nyní mají zřejmě jedinou šanci na triumf ještě před Paříží.

V případném kopcovitém sprintu by šance bezesporu znovu měl Peter Sagan, prosadit se konečně na Tour chce rovněž John Degenkolb. Poměrně neviditelný je zatím v závodě Edvald Boasson Hagen ze stáje MTN-Qhubeka, která zatím "střílí" těsně okolo pódia - má čtvrté a páté místo. V úniku by se může ocitnout více jezdců, případný nástup před cílem by podle předpokladů měl sedět jezdcům jako Jan Bakelants, Bob Jungels či na Tour zařící Tony Gallopin.

***
** Peter Sagan, John Degenkolb, Edvald Boasson Hagen
* Jan Bakelants, Tony Gallopin, Bob Jungels

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 13. etapy Tour de France 2015
Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články