Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tour přišla o dalšího lídra. Martin má zlomenou klíční kost a končí

Le Havre - Podruhé v letošní Tour de France musí vinou zranění odstoupit jezdec ve žlutém dresu. Po Fabianu Cancellarovi končí i Tony Martin, který spadl na posledním kilometru šesté etapy a rentgen ukázal, že má zlomenou klíční kost.

Tony Martin s týmovými kolegy
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Dirk Waem

"Je to hrozmě smutné takto ztratit žlutý dres. A také nezapomeňme, že je to o jednoho muže míň pro podporu Marka Cavendishe, navíc Tony je jedním z nejsilnějších závodníků pro týmovou časovku. Mísí se ve mě pocity. Jsme samozřejmě šťastni za Štybarovo vítězství, ale ztrácíme průběžné vedení," řekl ředitel týmu Etixx - Quick-Step Patrick Lefevere.

Kritický moment nastal na dohled cílové pásky. Martin nezaviněně vybočil ze své stopy a vrazil do okolo jedoucího závodníka. Společně s ním spadli i Vincenzo Nibali, Nairo Quintana či Tejay van Garderen. Zranění si však z incidentu odnesl jen německý cyklista, který si zlomil klíční kost. Jednalo se o otevřenou zlomeninu a ještě během dne se tak podrobil operaci.

"Vůbec nevím, co se stalo. Asi jsem škrtnul o kolo přede mnou. Ale tak to prostě na Tour chodí - štěstí i smůla chodí ruku v ruce," řekl Martin, kterému zranění nezabránilo, aby s pomocí čtyř kolegů do cíle dojel.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězný nástup Zdeňka Štybara v šesté etapě

Martin hned odletěl z Le Havru do úrazové nemocnice v Hamburku. "Klíční kost je roztříštěná, při operaci to budou puzzle," popsal týmový lékař Helge Riepenhof. K závodům se německý cyklista bude moci vrátit zhruba za šest týdnů.

Německý specialista na časovky a pověstná "lokomotiva" měl velkou smůlu už na začátku Tour, kdy mu žlutý dres vždy těsně unikal. Ve čtvrté etapě, která vedla přes kostky, se mu povedlo do vedení dostat. Vydržel v něm však pouze dva dny.

Do žlutého dresu by se měl obléci po Martinově odstoupení obléct Chris Froome, jenž ho měl letos již jeden den v držení. Britský jezdec však naznačil, že by Tour mohla jeden den jet bez jezdce ve žlutém jakožto důkaz úcty právě k německému soupeři.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články