Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Štybar je v nominaci a poprvé pojede Tour

Wevelgem (Belgie) - Zdeněk Štybar figuruje v devítičlenné nominaci týmu Etixx-Quick-Step na Tour de France. Slavný etapový závod si zkusí poprvé v kariéře.

Zdeněk Štybar
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Luc Claessen

Štybar si už z trojkoruny Grand Tours zkusil Vueltu (2013). Tour však dlouho byla jeho vysněným závodem. Poslední "překážkou" jeho účasti bylo očekávané narození syna. Manželka Ine měla datum porodu stanovené shodou okolností právě na 4. července, kdy Tour začne. A Štybar dal již několikrát jasně najevo, že by u mimořádné životní události nechtěl chybět. "Ideální scénář je takový, že se nám miminko narodí o pár dní dříve. Třeba by to šlo zvládnout i v den startu prologu. Jede se v Utrechtu, Ine bude rodit v Brasschaatu, což je asi hodinku autem," řekl.

A přání se osmadvacetiletému silničnímu profesionálovi vyplnilo. První potomek česko-belgického páru, který dostal jméno Lewis, přišel na svět již v pátek, tedy o týden dříve. Dalšími vyvolenými stáje Etixx-Quick-Step pro třítýdenní etapový závod jsou Mark Cavendish, Michal Golas, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Mark Renshaw, Matteo Trentin, Rigoberto Urán a Julien Vermote.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články