Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Scénář 14. etapy: Výhra pro uprchlíky a bitva mezi favority

Rodez (Francie) - Ve třinácté etapě byly zbytky úniku dostiženy na finálním stoupání, v té čtrnácté by měli uprchlíci dotáhnout svůj pokus až do cíle. Vše bude záležet na tom, zda si před závěrečným výstupem na Cote de la Croix Neuve stačí vypracovat silný náskok. O vteřiny, možná spíše o jejich desítky by mezi sebou v závěru měli bojovat jezdci na celkovou klasifikaci. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a na našem webu.

Profil 14. etapy Tour 2015
zdroj: cyclingstage.com

Klidné stoupání na začátek, "placka" uprostřed a obavy budící výstup na konec, to jsou parametry čtrnácté etapy Tour de France. Úspěch je zde prorokován uprchlíkům - silné týmy by se spíš než na jejich pronásledování měly soustředit na budování pozic pro své lídry. Ti je totiž na závěrečných zhruba čtyřiceti kilometrech jistě budou potřebovat.

Na závěr dne pořadatelé připravili sérii nepříjemných výstupů. Začne se s "dvojkou" Cote de Sauveterre a přes relativně přímočarou "čtyřku" Cote de Chabrits se půjde před cílem na strmý Cote de la Croix Neuve. Jeho parametry přislibují velkou námahu - je delší než v předchozích etapách Mur de Huy či Mur de Bretagne, a co víc, má i větší průměrná procenta (10,1% na třech kilometrech).

Prorokovat osazenstvo úniku je ošidná věc, závodníků, pro které již nemá smysl jet na celkové pořadí (nebo o to ani odpočátku nestáli), jsou přehršle. Pokusit by se znovu jako včera mohla stáj Garmin - její hvězdy Andrew Talansky či Ryder Hesjedal jsou zatím prakticky neviditelní. Fanoušky by zase jistě potěšil únik s Thomasem Voecklerem či jiným z domácích jezdců.

Dá se očekávat, že favorité budou šetřit všechny zbylé síly na závěr. Chris Froome se zatím ukazuje zcela dominantně a bude chtít svou převahu posílit, ostatní ho budou atakovat. Vteřiny by mohl získat Alejandro Valverde, naopak pro lídra Movistaru Naira Quintanu bude stoupání zřejmě příliš krátké.

***
**
* Andrew Talansky, Thomas Voeckler, Michal Kwiatkowski, Dan Martin, Joaquím Rodríguez, Adam Yates

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 14. etapy Tour de France 2015
Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články