Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Quintana a Valverde: Dohromady nám to šlape

Mende (Francie) - Jezdci Movistaru Nairo Quintana a Alejandro Valverde zatím jedou závod skvěle a posouvají se vzhůru celkovým pořadím. Kolumbijský lídr ve čtrnácté etapě poskočil na druhou příčku a byl spokojený s tím, že dokázal způsobit problémy na kopci, který mu nesedí tak jako nadcházející alpská stoupání. Valverde si zace pochvaloval spolupráci s Quintanou. Pro oba ale zůstává jediný cíl - žlutý dres pro Quintanu.

Nairo Quintana
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yorick Jansens

Quintana ve čtrnácté etapě nastoupil a poprvé to vypadalo, že působí problémy Chrisi Froomovi. Ten sice kolumbijského soupeře nakonec dojel a v cíli i přesprintoval, přesto byl Quintana spokojený. V celkové klasifikaci se navíc posunul na druhou příčku. "Jsem moc rád, že jsem poskočil na druhé místo pořadí. Věděli jsme, že musíme být trpěliví. Ovšem náš hlavní cíl je samozřejmě vítězství - věříme, že až znovu budou velké kopce, tak v nich pořád máme šanci ho získat," říkal v cíli.

"Na dnešní etapu jsme žádný útok neplánovali, ale cítil jsem se dobře a myslel jsem si, že jsem schopen nějaký čas najet. Proto jsem to zkusil," uvedl. "Cítím se lépe. Chtěl jsem vidět, jak na tom jsou moji rivalové. S výsledkem jsem spokojený, protože tenhle kopec mi sedí mnohem méně než delší stoupání v Alpách. Způsobili jsme ostatním ztráty - Contador i Van Garderen ztratili, ačkoliv pořád jsou ve hře," dodal druhý muž závodu.

Sport
zdroj: ČT4

Spokojený byl i letos velmi silný Alejandro Valverde, který je na Tour v roli Quintanova hlavního pomocníka. "Byl to pro nás dobrý den. Nepovedlo se sice najet čas na Frooma, protože jak každý vidí, je na tom hodně dobře - je hrozně těžké ho setřást -, ale tahle etapa se nám povedla. Sám se cítím velmi dobře. Dělal jsem tam svou práci a nenastupoval, protože jsem nechtěl, aby se za mě někdo zavěsil a dostal se až k Nairovi. To by byla velká chyba," popisoval Valverde.

Valverde také popisoval, jak se dokázal dostat i před Alberta Contadora. "Čekal jsem a jel tak, abych neztratil příliš času. Jel jsem svým tempem, dotáhl se až ke Contadorovi a nakonec jsem měl i dost sil, abych mu poodjel. Chtěl po mně, abych ho táhl, ale to jsem nemohl, protože před námi byl Nairo. Tohle je zkrátka závodění: on má svoje cíle, tím mým je pomoci Nairovi," dodal Španěl.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečné stoupání 14. etapy Tour de France

O spolupráci s Quintanou má jen to nejvyšší mínění. "Myslím, že nám to dohromady šlape a jsme silná dvojice. Útočil jsem, to samé dělal Nairo. Mít v týmu dva lídry je hodně užitečná věc," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, cyclingquotes.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články