Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Peloton Tour zamíří na Tourmalet. Bude poprvé slavit úspěch únik?

Cauterets Vallee de Saint-Savin - Včerejší etapa zavedla Tour de France do Pyrenejí, kde v prvním horském dojezdu letošního programu ukázal svou dosavadní dominanci Chris Froome a navýšil náskok na všechny své konkurenty v boji o žlutý trikot. První skutečně horská etapa však přijde na řadu až dnes a ukázat se tak mohou pravověrní vrchaři. Poprvé na letošní Tour by profil trati mohl nahrávat jezdcům v úniku, jež by dnes mohli konečně bojovat o etapové prvenství. Přímý přenos 11. etapy sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu.

Profil 11. etapy Tour de France
zdroj: ČT24

Během 188 kilometrů dlouhé etapy z Pau do Cauterets Vallee de Saint-Savin čeká na závodníky hned šest vrchařských prémií, z toho jedna první a jedna dokonce mimořádné kategorie. Závodníci pojedou přes jeden z nejslavnějších pyrenejských vrcholů Col du Tourmalet, který se tyčí do výšky 2 115 m, a kde na peloton čeká vrchařská prémie nejvyšší kategorie HC.

Na Tourmaletu se budou závodníci potýkat s průměrným převýšením 7,3 %, to už ale budou mít v nohách další ze slavných pyrenejských výstupů, tentokrát na 1490 metrů vysoký Col d’Aspin, na němž se musí vyrovnat s převýšením 6,5 %. A stoupání na jezdce čeká i v samotném závěru. Finiš pořadatelé umístili do městečka Cauterets a na posledních šesti kilometrech tak závodníci budou překonávat výškový rozdíl 420 metrů.

Všeobecně se předpokládá, že jezdci usilující o žlutý trikot budou spíše šetřit síly na rozhodující útok, který by mohl přijít v zítřejší 12. etapě, jež je považována za nejtěžší v letošním programu Tour, a slavit úspěch by tak mohl – letos poprvé – únik.

Šanci mají především skvělí vrchaři jako Pierre Roland, Warren Barguil, Wilco Kelderman nebo miláček domácích fanoušků Thomas Voeckler. Po včerejší etapě, v níž všichni favorité výrazně ztratili na vítězného Chrise Frooma, ale nelze vyloučit ani útok kohokoliv z úzkého okruhu adeptů na zisk žlutého trikotu, jenž by se mohl pokusit zaskočit své konkurenty.

*** Pierre Roland, Chris Froome, Nairo Quintana
** Warren Barguil, Wilco Kelderman
* Alberto Contador, Tejay van Garderen

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 11. etapy Tour de France 2015

Průběžné pořadí Tour de France po 10. etapě: 

1. Froome 35:56:09, 2. Van Garderen -2:52, 3. Quintana -3:09, 4. Valverde -4:01, 5. Thomas -4:03, 6. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) -4:04, 7. Gallopin -4:33, 8. Gesink -4:35, 9. Barguil (Fr./Giant) -6:12, 10. Nibali (It./Astana) -6:57, ...18. Kreuziger -12:31, 38. Štybar -25:50, 73. Bárta -44:07, 124. König -54:53

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články