Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nepustit šanci, zní jednoznačný úkol pro sprintery v 15. etapě

Mende (Francie) - Tam, kde skončila čtrnáctá etapa, začíná ta následující. Jezdci absolvují 183 kilometrů, přičemž v cíli by se měl radovat jeden z elitních sprinterů pelotonu. Spurtérské týmy rozhodně nebudou chtít pustit zřejmě poslední šanci před Paříží. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu.

Profil 15. etapy Tour 2015
zdroj: cyclingstage.com

Závodní den začne ve výšce více než sedmi set metrů, po jeho startu se navíc bude dále stoupat. Nejvyšším místem etapy bude ve výšce 1308 metrů Col de la Croix de Bauzon. Poté se však bude dlouho klesat - sjezd až do Aubenas má zhruba třicet kilometrů. Jezdci poté budou muset absolvovat ještě jeden výstup na Col de l'Escrinet (dvojková prémie), avšak poté to bude klesání takřka až do cíle ve Valence. Svým profilem tak jde sice zprvu o vcelku náročnou etapu, sprinteři by však - pokud neudělají taktickou chybu nebo se nezmění podmínky - měli v cíli slavit.

Čekat se znovu dá hromadný únik, a to únik dost početný. Ve čtrnácté etapě se na čelo vydala dvacítka jezdců a podobný scénař zřejmě bude na programu i dnes. V pelotonu je mnoho stájí, které ještě nemají etapové vítězství, a tak to zkoušejí všemi možnými cestami. Jiné týmy zase kalkulují s tím, že pokud budou mít závodníka vepředu, nebudou se muset podílet na tahání tempa v pelotonu.

Tipy na vítězství? Obvyklá jména. André Greipel má na kontě dva triumfy, Mark Cavendish jeden, John Degenkolb s Alexanderem Kristoff zatím vycházeli naprázdno. Určitou šanci by měli mít i domácí Arnaud Démare či Brian Coquard, vyloučit se nedá ani dlouho očekávaný (a odkládaný) úspěch Petera Sagana.

*** André Greipel, Mark Cavendish
** John Degenkolb, Alexander Kristoff
* Arnaud Démare, Brian Coquard, Peter Sagan, Edvald Boasson Hagen

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 15. etapy Tour de France 2015

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články